logo


Επιστολή που δημοσιοποίησε ο Π. Βορριάς, πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου, σήμερα άμισθος εντεταλμένος σύμβουλος για ζητήματα θεσμικής ολοκλήρωσης του Δήμου Διονύσου, βάζει σε σκέψεις: Ο κ. Βορριάς, επικεφαλής της “Συμμαχίας για τον Πολίτη”, μιας εκ των τριών συνιστωσών της “Δύναμης Ευθύνης για το Διόνυσο”, τονίζει στην επιστολή του πως η εισήγηση που συνέταξε ειδική επιστημονική επιτροπή πάνω στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων στις Κοινότητες έχει παραδοθεί στο Δήμαρχο και στους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο- δηλαδή εδώ και ένα χρόνο. Υπενθυμίζεται εδώ ότι, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, τόσο ο κ. Βορριάς, όσο και ο έτερος άμισθος σύμβουλος Σπ. Σπηλιώτης, είχαν επισκεφθεί τότε όλα τα Τοπικά αφενός για να παρουσιάσουν τον οδικό χάρτη στην εκχώρηση αυτών των αρμοδιοτήτων και αφετέρου για να απαντήσουν σε ερωτήματα και προβληματισμούς. Εντούτοις σιγή ιχθύος έχει μεσολαβήσει έκτοτε στα αρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο, ας σημειωθεί, περιλαμβάνεται- αυτό και κάμποσα άλλα- πολύ υψηλά στην ατζέντα των προεκλογικών δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής, που πρέπει πια σιγά σιγά να ετοιμάζεται για τον πρώτο δημόσιο απολογισμό τής θητείας της:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Επειδή ακούγονται και γράφονται ανακρίβειες για την πορεία εκχώρησης αρμοδιοτήτων στις Δημοτικές Κοινότητες, θεωρούμε υποχρέωσή μας να  σας ενημερώσουμε ότι η αρμόδια Επιστημονική Υποεπιτροπή συνέταξε, σύμφωνα με σχετική απόφαση του κυρίου Δημάρχου, εισήγηση και την παρέδωσε με επιστολή της, ως όφειλε στον ίδιο και στους Προέδρους και Μέλη των Δ.Κ. στις 11/11/2019, με την σημείωση ότι  η περαιτέρω προώθηση της  Εκχώρησης Αρμοδιοτήτων στις Δ.Κ. είναι έργο των θεσμικών Οργάνων του Δήμου.

Είναι συνεπώς κατανοητό ότι η πορεία εκχώρησης αρμοδιοτήτων  δεν είναι στην ευθύνη  της Επιστημονικής Επιτροπής αλλά της Διοίκησης του Δήμου.

Συνημμένη σχετική Επιστολή

Με τιμή

Για την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή

Παναγιώτης Βορριάς

Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης Δημάρχου

ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 11/11/2019

ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια των δύο ενημερωτικών μας συναντήσεων στις οποίες σας παρουσίασα την πορεία εξέλιξης των συναντήσεων μας με τις Δημοτικές Κοινότητες για τα θέματα Αποκέντρωσης Αρμοδιοτήτων, σας επισυνάπτω την οριστική μας πρόταση που συζητήθηκε και εγκρίθηκε σε δύο συνεδριάσεις της αρμόδιας Ομάδας και παρακαλούμε για την περαιτέρω προώθησή της για λήψη σχετικής απόφασης από τα θεσμικά όργανα του Δήμου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή κάθε διευκρίνισης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Προέδρους και Μέλη Δημοτικών Κοινοτήτων

Συνημμένα:

(1)   Οριστική Πρόταση Επιτροπής

Για την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή

Παναγιώτης Βορριάς

Άμισθος Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος Δημάρχου

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, το θέμα της εκχώρησης των αρμοδιοτήτων στις Κοινότητες θα τεθεί στην προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου (σ.σ. η Επιτροπή απαρτίζεται από το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους) τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ενόψει και πιθανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.