logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, βράβευσε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου τη μαθήτρια του τμήματος Β1 του Γυμνασίου Άνοιξης Παρασκευή Αλεξίου, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια του Διαγωνισμού Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα σχολεία του Δήμου Διονύσου, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το έργο της μαθήτριας, επελέγη ανάμεσα σε άλλα από την Καθηγήτρια των Τμημάτων Ζωγραφικής του Δήμου Διονύσου κ. Κατερίνα Γιαννακοπούλου, η οποία υπογράμμισε ότι τόσο τεχνικά, όσο και χρωματικά είναι αρμονικό και έχει σαφές μήνυμα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ζητούμενο. Η κα Γιαννακοπούλου έδωσε επίσης συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ενεργοποιήθηκαν και συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο κος Καλαφατέλης παρέδωσε στη μαθήτρια ένα ποδήλατο, χορηγία της εταιρίας DALCOCHEM ΑΒΕΕΦΑ, του κ. Λουκά Φωτέλη, καθώς και είδη ζωγραφικής που προσέφερε το βιβλιοπωλείο ΚΥΡΙΑΚΗΣ στην Άνοιξη.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Διονύσου ενώ τη μαθήτρια συνόδευαν η Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης κ. Αθηνά Μπελέρη, ο Καθηγητής κ. Ηλίας Κυριαζής καθώς και η κ. Κατερίνα Γιαννακοπούλου.

Σημειώνουμε ότι ο διαγωνισμός ζωγραφικής στα σχολεία  του Δήμου, με θέμα την «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero-emission mobility for all) πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την Ποδηλατάδα που διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου στη Λεωφόρο Δροσιάς-Σταμάτας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020, με την ουσιαστική στήριξη και βοήθεια του «Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου», των αθλητικών συλλόγων της περιοχής, τη συνδρομή των εταιριών ποδηλάτων Kassimatis Cycling (Ηλεκτρικά Ποδήλατα) και Cocomat (Ξύλινα Οικολογικά Ποδήλατα) καθώς και άλλων χορηγών και τοπικών καταστημάτων.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα την Παρασκευή, που μας ζωγράφισε ένα πολύ όμορφο έργο, το οποίο στέλνει ένα ξεκάθαρο οικολογικό μήνυμα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Να της πω επίσης ότι θα έχω τη χαρά να κρεμάσω στο γραφείο μου το έργο της, για να μου υπενθυμίζει όλα όσα πρέπει να κάνω στη συνέχεια της θητείας μου, προκειμένου όλοι μαζί να μειώσουμε στο Δήμο μας την εκπομπή ρύπων, μέσα από εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένου του ποδηλάτου αλλά και της ηλεκτροκίνησης. Επίσης, με την ευκαιρία να συγχαρώ τους δημότες που βγήκαν από το σπίτι τους για να περπατήσουν και να κάνουν ποδήλατο μαζί με τα παιδιά τους, στην Ποδηλατάδα που διοργανώσαμε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Και βέβαια να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τον Εμπορικό Σύλλογο Διονύσου, τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου που συμμετείχαν, τους εθελοντές πολιτικής προστασίας, τους συλλόγους και όλες τις εταιρίες-χορηγούς αλλά και τα τοπικά καταστήματα που είναι πάντα δίπλα μας.  Έχω υποσχεθεί ότι θα επαναλάβουμε κι άλλες αντίστοιχες δράσεις, προσωρινού ή μόνιμου χαρακτήρα, προωθώντας το μήνυμα της οικολογικής, πράσινης και τελικά υπεύθυνης μετακίνησης».