logo


Σε ενημέρωση των μελών του αναφορικά με τη δραστηριότητά του της περασμένης εβδομάδας, προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου:

H εβδομάδα που πέρασε σε 5 νέα!

Πολεοδομία: stay tuned!

Αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου μαζί με ιδιοκτήτες καταστημάτων του Αγίου Στεφάνου επισκέφθηκαν τους αντιδημάρχους κ.κ. Φωτάκη και Παπαβασιλείου 1. προκειμένου να εκθέσουν το πρόβλημα της επιβολής προστίμων αλλά και της μη εξεύρεσης λύσης μέχρι τώρα στο πρόβλημα. Οι δύο αντιδήμαρχοι ήταν καθησυχαστικοί και υποσχέθηκαν ότι, παρά τις καθυστερήσεις, το πρόβλημα είναι κοντά στη λύση του και θα εργαστούν εντατικά στην κατεύθυνση αυτή. 2. Επίσης, συζητήθηκε το φλέγον θέμα της δυσλειτουργίας της πολεοδομίας των χρήσεων γης και των τοπικών χωρικών σχεδίων. 3.Τέλος, δόθηκαν οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την χρήση κοινόχρηστων χώρων και τον κανονισμό τοποθέτησης επιγραφών προκειμένου ο ΕΣΔ να εκφράσει τις απόψεις του

☑️Επόμενο βήμα: Ανανεώθηκε το ραντεβού για την ερχόμενη Τετάρτη μαζί με το Δήμαρχο προκειμένου να έχουμε πιο σαφείς απαντήσεις.

👩💼Κανείς επαγγελματίας μόνος του

Διοργανώσαμε δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο των συναδέλφων σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης με μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Αττική. Ο σύμβουλος επιχειρήσεων κ. Πλιάκος μοίρασε στα μέλη και στους συναδέλφους που ενδιαφέρθηκαν, πληροφοριακό υλικό.

✒️Επιστολή ΕΣΔ προς την κυβέρνηση

Κοινοποιήσαμε επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών  με τίτλο «Κραυγή Αγωνίας του εμπορικού κόσμου του Διονύσου», εκθέτοντας τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και ζητώντας την άμεση και συνολική στήριξη της Πολιτείας προς την επιχειρηματική μας κοινότητα.

🔹Συναντήσεις με πολιτικά στελέχη

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουμε να γνωστοποιήσουμε τα θέματά μας στον πολιτικό κόσμο, προχωρήσαμε σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας ώστε να εκθέσουμε δια ζώσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας.

Λαϊκή Αγίου Στεφάνου: Προς τη λύση ενός χρόνιου προβλήματος

Κατόπιν επιστολής μας στον Δήμο και στον Πρόεδρο της κοινότητας Αγ Στεφάνου, συναντηθήκαμε  με τον υπεύθυνο της Λαϊκής κ. Ε. Μήτρου στον οποίο τέθηκαν τα θέματα που προκύπτουν για τους επαγγελματίες και τους πολίτες από την πολυετή χρήση του συγκεκριμένου δρόμου όπου πραγματοποιείται η Λαϊκή (κυκλοφοριακό έμφραγμα, ανυπαρξία εξόδου διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, φθορές στα πεζοδρόμια και στους ιδιωτικούς χώρους πάρκινγκ καταστημάτων).

☑Επόμενο βήμα: Ο ΕΣΔ παραμένει σε επαφή με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος και θα καταθέσει τις προτάσεις του για την από κοινού εξεύρεση δρόμου που τηρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις πρόσβασης, ασφάλειας και λιγότερης δυνατής επιβάρυνσης σε πολίτες και επαγγελματίες.