logo


Δια ζώσης θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου με 8 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Ανάμεσά τους:

*Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την οδό Κουτσουμπρή, η οποία θα κλείσει για την κυκλοφορία οχημάτων επί δυο μήνες, στο πλαίσιο της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της Σταμάτας. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι:

α. Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται επί της οδού Στρατηγού Κουτσουμπρή από τη Λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας έως τη Λεωφόρο Ανοίξεως.

β. Διοχέτευση της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται επί της Λεωφ. Δροσιάς Σταμάτας με κατεύθυνση προς Σταμάτα και προορισμό τον Αγ. Στέφανο ή την Άνοιξη, μέσω της διαδρομής Λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας, Πλ. Σταμάτας, Μεγ. Αλεξάνδρου, Ειρήνης, Ανοίξεως & Πιπεροπούλου.

γ. Διοχέτευση της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται επί της Λεωφ. Δροσιάς Σταμάτας με κατεύθυνση προς Δροσιά και προορισμό τον Αγ. Στέφανο ή την Άνοιξη, μέσω της διαδρομής Λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας, Λεωφ. Μαραθώνος προς Άνοιξη και Αγ. Στέφανο.

δ. Διοχέτευση της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται επί της Λεωφ. Ανοίξεως – Σταμάτας με κατεύθυνση προς Σταμάτα και προορισμό το κέντρο της Σταμάτας ή τη Ροδόπολη ή τη Δροσιά, μέσω της διαδρομής Λεωφ. Ανοίξεως – Σταμάτας, Ειρήνης, Μεγ. Αλεξάνδρου, Πλ. Σταμάτας, Λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας προς Ροδόπολη και Δροσιά.

ε. Διοχέτευση της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται επί της Πιπεροπούλου με κατεύθυνση προς Άνοιξη και προορισμό το κέντρο της Σταμάτας ή τη Ροδόπολη ή τη Δροσιά, μέσω της διαδρομής Πιπεροπούλου, Ειρήνης, Μεγ. Αλεξάνδρου, Πλ. Σταμάτας, Λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας προς Ροδόπολη και Δροσιά.

*Η τοποθέτηση εναέριου υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ στη Δροσιά, θέμα το οποίο έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν και το Τοπικό Συμβούλιο, και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και το Δημοτικό Συμβούλιο. Και τα τρία όργανα έχουν απορρίψει τον εναέριο, προτείνοντας εναλλακτικά την τοποθέτηση υπογειοποιημένου υποσταθμού. Από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει πως η προτεινόμενη λύση είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, με επιπλέον κόστος που θα πρέπει να το καλύψει ο Δήμος. Έτσι το θέμα έρχεται και πάλι προς συζήτηση στην Επιτροπή, με τον εισηγητή Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Χ. Τσεβά να προτείνει τρίτη εναλλακτική- αυτή της κατασκευής συμπτυγμένου υποσταθμού, για την οποία και πάλι το κόστος θα πρέπει να επωμιστεί ο Δήμος.

*Η απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων στην Ηρώων Πολυτεχνείου κάθε Παρασκευή, λόγω της Λαϊκής Αγοράς. Η απαγόρευση προτείνεται να ισχύει για το τμήμα από την οδό Χελμού μέχρι την Κοιμήσεως Θεοτόκου και από το πέρας της Αγοράς, στις 2.30 το μεσημέρι, μέχρι τις 5.30 το απόγευμα οπότε και ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού της οδού από τα συνεργεία του Δήμου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το Τοπικό Συμβούλιο του Αγ. Στεφάνου με πρόσφατη κατά πλειοψηφία απόφασή του ενέκρινε τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς “σε κατάλληλο χώρο που θα  εξευρεθεί από τις υπηρεσίες του  Δήμου, με την προϋπόθεση να μην απομακρυνθεί σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο από τα όρια της Δημοτικής  Κοινότητας”. Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, επαγγελματίες επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, που κάθε Παρασκευή αποκόπτονται από την κυκλοφορία, συγκεντρώνουν υπογραφές με το αίτημα της άμεσης μεταφοράς της Λαϊκής Αγοράς σε άλλο σημείο.

*Σε νέα φάση μπαίνει η Δράση Χωρίς Μεσάζοντες, μια που- όπως έχει ήδη καταγράψει η Οδός Διονύσου- θα διοργανώνεται πλέον από το Σύλλογο Καταναλωτών Δήμου Διονύσου, μια φορά το μήνα, κάθε πρώτη Τετάρτη, εναλλάξ στην πλατεία Κορολή στη Δροσιά, και στον Άγ. Στέφανο, στο χώρο του δημοτικού πάρκινγκ απέναντι από τις γραμμές του τρένου. Στη Δράση, που μπορούν κάθε φορά να συμμετέχουν μέχρι 40 παραγωγοί, θα διατίθενται τρόφιμα και απορρυπαντικά, ενώ οι εκπρόσωποι του συλλόγου, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Δήμου θα συγκεντρώνουν από τους παραγωγούς προϊόντα (που θα αντιστοιχούν στο 2% των παραγγελιών), τα οποία θα διατίθενται για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου και θα διατηρούν το χώρο σε καλή κατάσταση.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1o: Έγκριση μελέτης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων επί της οδού Στρατηγού Κουτσουμπρή της Δ.Κ. Σταμάτας στα πλαίσια του έργου: «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων σε οικισμούς του Δήμου Διονύσου – Κρυονέρι, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Αγ. Στέφανος».

ΘΕΜΑ 2o: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΣΤΗΝ ΔΕ ΔΡΟΣΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 3o: Απαγόρευση Κυκλοφορίας – Στάθμευσης Οχημάτων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου ΔΕ Αγίου Στεφάνου κάθε Παρασκευή.

ΘΕΜΑ 4o: Επικαιροποίηση της 6/2017 Απόφαση Ε.ΠΖ λόγω παρέλευσης τριετίας.

ΘΕΜΑ 5o: Η με αρ. Πρωτ. 18867/5-8-2020 αίτηση περί χορήγησης οικογενειακού τάφου.

ΘΕΜΑ 6o: Η με αρ. Πρωτ. 19122/10-8-2020 αίτηση περί χορήγησης οικογενειακού τάφου.

ΘΕΜΑ 7o: Διοργάνωση Αγοράς Καταναλωτών του Δήμου Διονύσου “ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ – ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ”, εναρμονισμένη με τις διατάξεις του ν. 4497/2017 (ΦΕΚ Α’ 171/13-11-2017).

ΘΕΜΑ 8o: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.