logo


Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε χτες Παρασκευή 16 Οκτωβρίου μαθητής που φοιτά στην Α’ τάξη του Γυμνασίου Άνοιξης. Αμέσως, όπως είναι φυσικό, εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ με απομάκρυνση όλων των μαθητών και καθολική απολύμανση του σχολείου, ενώ η τάξη του παιδιού που νόσησε θα κάνει διαδικτυακά εξ αποστάσεως μαθήματα για τις επόμενες 14 ημέρες. Το υπόλοιπο σχολείο, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα λειτουργήσει κανονικά.

Εντωμεταξύ αρνητικά, όπως έγινε γνωστό, ήταν τα τεστ κορονοϊού στα οποία υποβλήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ οι εργαζόμενοι που είχαν έρθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Σταμάτα την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, ο Δήμος Διονύσου, μπροστά στην ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και ενόψει του χειμώνα, έχει ήδη προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της περιοχής, κατά τα πρότυπα της Κηφισιάς που έχει συμβληθεί με αντίστοιχο κέντρο του εκεί Δήμου για την πραγματοποίηση τεστ covid-19 σε εργαζόμενους και αιρετούς.

Καλό θα ήταν, ας σημειωθεί, να εξεταστεί και η δυνατότητα προμήθειας τεστ από το Δήμο Διονύσου, καθώς και ο ορισμός υπαλλήλου επιφορτισμένου με τα θέματα τα σχετικά με την πανδημία, όπως έχουν ήδη ζητήσει οι εργαζόμενοι και έχει προτείνει η παράταξη του Εύπολι, γιατί όπως όλα δείχνουν το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο και για την πόλη μας.