logo


Τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενο στο Δήμο Διονύσου, εκφράζουν τόσο οι συνάδελφοι του νοσούντος υπαλλήλου στη Σταμάτα, όσο και το Σωματείο δημοτικών υπαλλήλων.

Πρόσφατο, υπενθυμίζεται, είναι το έγγραφο που κατέθεσε το Σωματείο, ζητώντας δειγματοληπτικό έλεγχο όλων των εργαζομένων με χρέωση του Δήμου, απολυμάνσεις όλων των χώρων καθώς και ορισμό υπαλλήλου που θα ασχολείται με ζητήματα σχετικά με την πανδημία.

Το έγγραφο με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου ήρθε λίγες ημέρες αφού επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο του Δήμου, την περασμένη Παρασκευή 9/10. Μέχρι τότε οι πληροφορίες αλλά και το Δελτίο Τύπου μιλούσαν για γενικές απολυμάνσεις σε όλα τα κτήρια και άμεση διενέργεια διαγνωστικών τεστ τόσο στους εργαζόμενους που έρχονταν σε στενή επαφή με τον ασθενή, στη Σταμάτα, όσο και στο υπόλοιπο προσωπικό του Δήμου.

Οι 6 συνάδελφοι του ασθενή από τον ίδιο χώρο τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα, περιμένοντας τον ΕΟΔΥ και την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ, ώστε να μάθουν αν έχουν κολλήσει τον ιό.

Ο ΕΟΔΥ, όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διοίκησης, όπως τα μεταφέρουν στην Οδό Διονύσου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δεν μπορεί να έρθει στο Διόνυσο παρά στις 20 Οκτωβρίου. Εντωμεταξύ όλοι τους θα ζούσαν με την αβεβαιότητα πιθανής διασποράς, με το επιπλέον δεδομένο ότι κάποιοι συγκατοικούν με άτομα βεβαρυμένης υγείας. Έτσι αποφάσισαν, μαζί και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γ. Κόκκαλης, να προχωρήσουν ιδιωτικά και με δική τους χρέωση στην πραγματοποίηση τεστ, που ευτυχώς αποδείχθηκαν αρνητικά.

“Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε μέχρι τις 20 Οκτωβρίου να έρθει ο ΕΟΔΥ και στο μεταξύ να μην ξέρουμε αν έχουμε κολλήσει ή όχι. Έτσι χρεωθήκαμε εμείς τα τεστ. Λίγο ενδιαφέρον θα έπρεπε να έχουν δείξει”, λέει ο Πρόεδρος.

Ενώ για απαξίωση των εργαζομένων, εμπαιγμό και κοροϊδία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής μιλούν σήμερα οι εργαζόμενοι, με το Σωματείο να υπογραμμίζει πως αν στην πρώτη υπόθεση με το κρούσμα σε εθελοντή Πολιτικής Προστασίας, τον περασμένο Αύγουστο, η ανταπόκριση της Διοίκησης ήταν άμεση, σήμερα μόνο αδιάφορη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σαν απόδειξη φέρνουν το γεγονός πως δεν έχει οριστεί ακόμη υπάλληλος που θα ασχολείται με τα ζητήματα της πανδημίας, όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους: “Και μάλιστα από την Πολιτική Προστασία, που στο Δήμο μας πρέπει επιτέλους να στελεχωθεί”, υπογραμμίζει ο Α. Κούνης, ο ένας από τους δυο υπαλλήλους Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και Γραμματέας του Σωματείου υπαλλήλων. “Σε κεντρικό επίπεδο ο Χαρδαλιάς είναι υπεύθυνος, δηλαδή η Πολιτική Προστασία. Έτσι έπρεπε να είναι και στο Δήμο”, λέει χαρακτηριστικά. 

“Η υγεία και η ασφάλεια είναι αγαθά αδιαπραγμάτευτα”, συμπληρώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Μ. Αφίφης, συμφωνώντας από την πλευρά του πως ο Δήμος Διονύσου άφησε τους εργαζόμενους στη Σταμάτα ξεκρέμαστους για τα τεστ, όταν φερ’ ειπείν ο γειτονικός Δήμος Κηφισιάς έχει συμβληθεί με ιδιωτικό εργαστήριο για την πραγματοποίηση τεστ σε εργαζόμενους και αιρετούς.