logo


Μέχρι τώρα όταν οι κατά καιρούς αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι μιλούσαν για την ύπαρξη αμιαντοσωλήνων σε περιοχές του Δήμου Διονύσου, περιόριζαν τα λεγόμενά τους στον Άγ. Στέφανο, την Άνοιξη και σε ένα μικρό κομμάτι της Ροδόπολης. Η πρόσφατη όμως βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Πιπεροπούλου, εξαιτίας αστοχίας του συνεργείου για την αποχέτευση, φαίνεται πως βάζει και τη Σταμάτα στη σχετική λίστα. Σχετική είναι η παρακάτω- πρωτοκολλημένη ήδη στο Δήμο- ανακοίνωση των παροδίων, που και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τον αμίαντο αλλά και θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Κοινότητα Σταμάτας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και την Υπηρεσία Ύδρευσης:

ΣΤΑΜΑΤΑ-ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ 9/10/2020

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Κοιν: 1. Δημοτική Ενότητα Σταμάτας

2. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών                               αρ. πρ. 25264/14-10-2020

3. Υπεύθυνων Υδρευσης

Την Πέμπτη 8/10/2020 και ωρα 14.20 στην συμβολή των οδών Σκρα και Λεωφ. Πιπεροπούλου στον Εύξεινο Πόντο της περιοχής Σταμάτας σημειώθηκε ζημιά στον σωλήνα ύδρευσης του δικτύου καθώς έσπασε κατά λάθος από το συνεργείο που κατασκευάζει το δίκτυο της αποχέτευσης. Καθώς η περιοχή έμεινε χωρίς νερό, κάτοικοι που βρίσκονταν σπίτια τους έσπευσαν στο σημείο της ζημιάς για να ενημερωθούν για την βλάβη. Με έκπληξη διαπιστώσανε ότι ο σωλήνας από τον οποίο ανάβλυζε το πόσιμο νερό της περιοχής μας ήταν σωλήνας αμιάντου μεγάλης παλαιότητας. Μαλιστα τις υποψίες τους επιβεβαίωσε και το συνεργείο, ενώ τραβήχτηκαν και φωτογραφίες και κρατήθηκαν και δείγματα από τα κομμάτια του σπασμένου σωλήνα.

Επειδή γνωρίζαμε μέχρι τώρα και είμασταν καθησυχασμένοι ότι έχει αλλαχτεί το δίκτυο ύδρευσης της Σταμάτας, αλλά πλέον έχουμε δικαιολογημένη ανησυχία και αμφιβολία και επειδή σαφώς πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, σας παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε και μας προσκομίσετε προς περαιτέρω διερεύνηση τα ακόλουθα:

1. Πότε έγινε η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στην Σταμάτα

2. Αντίγραφο της μελέτης

3. Τον ανάδοχο του έργου

4. Το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου

5. Αντίγραφο χαρτών ύδρευσης της περιοχής Ευξείνου Πόντου-Λ. Πιπεροπούλου και κάθετων δρόμων.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ