logo


Η υπόθεση Παπαβασιλείου που το τελευταίο διάστημα έχει αναδειχθεί σε κεντρικό σημείο της αντιπολιτευτικής στάσης της μείζονος μειοψηφίας, απασχόλησε για μια ακόμη φορά την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, στη χθεσινή (13/10) συνεδρίασή της. Για την εν λόγω υπόθεση ο επικεφαλής της μείζονος Δ. Ζαμάνης έχει προσκομίσει εισαγγελική παργγελία να του δοθούν τα σχετικά έγγραφα, μια που η Δημοτική Αρχή- σύμφωνα με καταγγελία του ίδιου στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 6 Οκτωβρίου- δεν ανταποκρίθηκε στο αρχικό αίτημά του. Μαζί με την καταγγελία, ο κ. Ζαμάνης- όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου- είχε τότε επιδοθεί σε σειρά χαρακτηρισμών, μεταξύ των οποίων και αυτόν της “συμμορίας”, στους οποίους μάλιστα, κατά δήλωσή του, θα επιμένει “κι όποιος έχει μέσα του λίγη τσίπα και λίγο ψυχή ας μου κάνει μήνυση για εξύβριση”.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, επικαλούμενος και πάλι την εισαγγελική παραγγελία, επανήλθε στο θέμα, ζητώντας τα έγγραφα τα σχετικά με την υπόθεση και αμέσως μετά το λόγο προ Ημερησίας Διατάξεως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Στ. Μιχιώτης. Στη λιγόλογη δήλωσή του, την οποία απευθύνει προς το Δήμαρχο, ο κ. Μιχιώτης καλούσε τον τέως Δήμαρχο να ξεκαθαρίσει αν περιλαμβάνει και τον ίδιο στη “συμμορία”:

Κύριε Δήμαρχε,

Στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης των δυο τελευταίων Δημοτικών Συμβουλίων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ζαμάνης κατήγγειλε την ύπαρξη και δράση “συμμορίας” μέσα στους κόλπους της δημοτικής αρχής επ’ αφορμή της υπόθεσης Παπαβασιλείου. Πρόσθεσε δε ότι όσο κανείς δεν έχει τσίπα και κότσια για να απαντήσει ή να τον μηνύσει, θα συνεχίσει να το ισχυρίζεται δημοσίως.

Επειδή λοιπόν εγώ ούτε ανήκω σε συμμορία και από την άλλη έχω και τσίπα και κότσια, του ζητώ εδώ δημόσια να προσδιορίσει σαφώς εάν με περιλαμβάνει σε αυτή τη συμμορία. Αν σιωπήσει, τότε όλοι θα καταλάβουμε ποιος έχει τα κότσια και από ποιον λείπει η τσίπα.

Η απάντηση από τον εμφανώς εκνευρισμένο κ. Ζαμάνη ήρθε άμεσα, για να κατηγορήσει τη Δημοτική Αρχή πως αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις και αντ’ αυτού αναθέτει σε υπάλληλο “να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”. Ο τέως Δήμαρχος πάντως διευκρίνισε πως απευθύνεται σε συγκεκριμένους ανθρώπους και φυσικά δεν ανακαλεί:

Είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα ό,τι δεν έχει κουράγιο να κάνει η δημοτική αρχή, να βάζει έναν υπάλληλο να το κάνει. Και απορώ γιατί δώσατε το λόγο στο Γενικό Γραμματέα σε ένα όργανο στο οποίο δεν μετέχει. Είχε να δώσει διευκρίνιση για κάποιο θέμα; Τον ρώτησε κανείς; Ό,τι δεν έχει κουράγιο ο κ. Παπαβασιλείου να κάνει, που τον λέω ψεύτη, βάζετε τον υπάλληλο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά; Σε κάθε περίπτωση εγώ εμμένω στις δηλώσεις που έχω κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ας τις εκλάβει και ο υπάλληλος όπως νομίζει- αν υπηρετεί συμμορία ή όχι-, εγώ απευθύνθηκα σε συγκεκριμένους ανθρώπους και φυσικά δεν ανακαλώ ούτε κεραίας.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση Παπαβασιλείου αφορά σε δικεδίκηση ακινήτου, για την οποία ο σημερινός Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Χ. Παπαβασιλείου δικάστηκε ερήμην το 2013 και γι’ αυτό το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε δικαστική δαπάνη 15.000 ευρώ (σ.σ. στην ίδια διαδικασία οι λοιποί φερόμενοι ιδιοκτήτες του ίδιου ακινήτου δικαιώθηκαν). Ο κ. Παπαβασιλείου, που έχει από ετών παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα στο επίδικο ακίνητο, πρόσφατα άσκησε ανακοπή ερημοδικίας- «ψευδή και προσχηματική» κατά τον κ. Ζαμάνη- και παράλληλα πρότεινε στο Δήμο συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς, αίτημα που η Οικονομική Επιτροπή έκανε δεκτό. Αυτή τη συμφωνία, ο κ. Ζαμάνης αποκαλεί χαριστική και βλαπτική για τα συμφέροντα του Δήμου, χαρακτηρίζοντας ψεύτη τον Αντιδήμαρχο και κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή πως λειτουργεί εν κρυπτώ και παραβύστω ως συμμορία.