logo


Στις 2 το μεσημέρι, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Δημάρχου και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Γ. Καλαφατέλη, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών και με 8 θέματα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους:

*Η πρόσληψη με σύμβαση 2μηνης διάρκειας 6 εργαζομένων για τη διεκπεραίωση και επεξεργασία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της διόρθωσης αδήλωτων τετραγωνικών. Οι αιτήσεις αυτές, αξίζει να σημειωθεί, μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου έφταναν τις 9.791. Οι παραπάνω προσλήψεις ήταν και ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην πρόσφατη 7η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2020 του Δήμου, μαζί με δυο λογιστικές τακτοποιήσεις, την πρόσληψη των 24 σχολικών καθαριστριών και την κατανομή επιχορηγήσεων του Υπουργείου προς τις δυο Σχολικές Επιτροπές.

*Η προμήθεια και εγκατάσταση 24 στεγάστρων που θα τοποθετηθούν σε ισάριθμες στάσεις σε 6 από τις 7 Κοινότητες της πόλης (σ.σ. δεν περιλαμβάνεται η Άνοιξη). Η συγκεκριμένη προμήθεια, προϋπολογισμού δαπάνης 100.000 ευρώ, είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Δήμο και το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ισόποσα, κατά 50.000 ευρώ. Αντικείμενο της σύμβασης που θα υπογραφεί είναι η προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων και ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφόρησης, για την δημιουργία ή και την αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Διονύσου στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Δήμου από το Πρόγραμμα ‘’ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ’’. Η προμήθεια αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των επιβατών, στην ασφαλή κατά το δυνατόν μετακίνησή τους και στην προστασία τους από τις επικρατούσες κάθε φορά καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με τη μελέτη, πρόκειται- όπως προελέχθη- για την τοποθέτηση 24 στεγάστρων στις 6 από τις 7 Κοινότητες του Δήμου Διονύσου, ως εξής:

1) Δημοτική Ενότητα Διονύσου- ΓΡΑΜΜΗ 536 (6 ΣΤΑΣΕΙΣ)

2) Δημοτική Ενότητα Αγ. Στεφάνου-ΓΡΑΜΜΗ 509 (10 ΣΤΑΣΕΙΣ)

3) Δημοτική Ενότητα Κρυονερίου- ΓΡΑΜΜΗ 509 (1 ΣΤΑΣΗ)

4) Δημοτική Ενότητα Δροσιάς- ΓΡΑΜΜΗ 509-507 (4 ΣΤΑΣΕΙΣ)

5) Δημοτική Ενότητα Σταμάτας- ΓΡΑΜΜΗ 507 (1 ΣΤΑΣΗ)

6) Δημοτική Ενότητα Ροδόπολης- ΓΡΑΜΜΗ 507 (2 ΣΤΑΣΕΙΣ)

*Η απ’ ευθείας ανάθεση μέχρι του ποσού των 7.042 ευρώ για τη συντήρηση, έκτακτη και τακτική, και την επισκευή των οργάνων γυμναστικής στο Δημοτικό Γυμναστήριο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

∆/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης για την πρόσληψη προσωπικού µε σχέση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισµένου δίµηνης διάρκειας έτους 2020 για την αντιµετώπιση κατεπειγουσών πρόσκαιρων αναγκών του ∆ήµου ∆ιονύσου για την εκκαθάριση δηλώσεων διόρθωσης τετραγωνικών µέτρων.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 2ο: α) Έγκριση Μελέτης 05/2019 β) Όρων ∆ιακήρυξης Συνοπτικού ∆ιαγωνισµού για την ανάθεση της προµήθειας: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ- ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ» και γ) την συγκρότηση της Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης Προσφορών του ∆ιαγωνισµού.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση της Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη Συντήρηση και Επισκευή Αθλητικού Εξοπλισµού του ∆ηµοτικού Γυµναστηρίου Αγίου Στεφάνου.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Αίτηµα του κ. Λιάπη Αχιλλέα περί καταβολής αποζηµίωσης από πτώση δέντρου σε τάφο.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση έκδοσης χρηµατικών ενταλµάτων προπληρωµής για την έκδοση παραβόλων και δαπανών ΚΤΕΟ, Καρτών καυσαερίων, βεβαίωσης ταχογράφων και λοιπών πιστοποιητικών για οχήµατα του ∆ήµου ∆ιονύσου.