logo


Ως κατεπείγον ήρθε αίτημα από νεοσύστατο Σωματείο ποδοσφαίρου, τον Ατρόμητο Δροσιάς, προς συζήτηση εκτός Ημερησίας Διατάξεως στην προχθεσινή (6/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, αλλά την υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός επειδή ο καθ’ ύλην αρμόδιος συνάδελφός του Ν. Καρυστινός απουσίαζε από τη συνεδρίαση, το Σωματείο επειγόταν να δηλώσει την έδρα του, ώστε να πάρει την έγκριση από την οικεία Ποδοσφαιρική Ένωση (ΕΠΣΑΝΑ) και το Σωματείο να εγγραφεί στο μητρώο της Ομοσπονδίας, με στόχο να συμμετάσχει σε τουρνουά.

Πάνω από μιάμιση ώρα- ακριβώς το μισό χρόνο της τρίωρης συνεδρίασης- διήρκεσε η σχετική συζήτηση, κατά την οποία:

*Η μείζων μειοψηφία κατήγγειλε πως η παραχώρηση έδρας στο συγκεκριμένο Σωματείο δεν αποτελεί παρά χάρη σε “ημέτερους” της Δημοτικής Αρχής, μια που ο Ατρόμητος Δροσιάς  στήθηκε ως αντίπαλο δέος από τον Μπ. Ιωαννίδη, πρώην Πρόεδρο, μετέπειτα δημοτικό, νυν τοπικό σύμβουλο στην Κοινότητα Δροσιάς. Ερωτήματα επιπλέον τέθηκαν για την παραχώρηση του γηπέδου Σταμάτας, και μόνον, ως έδρας του σωματείου βάσει μιας αόριστης βαθμολόγησης που δεν παρουσιάζεται στην εισήγηση.

*Η ίδια παράταξη αμφισβήτησε την ύπαρξη εγκεκριμένου από το αρμόδιο Δικαστήριο καταστατικού του Σωματείου, για το οποίο εντούτοις διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου που παρενέβη στη συζήτηση. Το καταστατικό αυτό, που αποτελεί και ένα από τα κριτήρια παραχώρησης αθλητικού χώρου, δεν συνόδευε την εισήγηση. 

*Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κατηγορήθηκε για την απουσία του, η οποία θεωρήθηκε σκόπιμη. Σύμφωνα μάλιστα με σαφή καταγγελία της Α. Πέππα από τη μείζονα μειοψηφία, ο κ. Καρυστινός- παρουσία αθλητικού παράγοντα της περιοχής- είχε δηλώσει την ίδια ημέρα τη διαφωνία του με το θέμα, γι’ αυτό και επέλεξε να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση. Για “καραγκιοζιλίκια” μίλησε αμέσως μετά ο επικεφαλής της μείζονος Δ. Ζαμάνης, αναγκάζοντας τον κ. Καρυστινό να συνδεθεί άρον άρον στην τηλεδιάσκεψη και να απαιτήσει σε ιδιαιτέρως έντονο ύφος ανάκληση του χαρακτηρισμού. Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν υπέγραψε την εισήγηση, γιατί θα ήταν ανακόλουθος με τα κριτήρια παραχώρησης, ανάμεσά τους και η αναγνώριση του σωματείου από Ομοσπονδία, που μετά από πολύμηνη διαβούλευση με δική του πρωτοβουλία θεσπίστηκαν μόλις πριν από λίγο καιρό. Επιπλέον με δήλωσή του στην Οδό Διονύσου, διέψευσε κατηγορηματικά όσα ειπώθηκαν γύρω από την απουσία του, υπογραμμίζοντας ότι πάγια θέση του είναι η ενθάρρυνση των συνενώσεων των σωματείων που άλλωστε πριμοδοτούνται στα κριτήρια.

*Για έλλειψη ηθικής στις αποφάσεις της κατηγόρησε τη Διοίκηση του Δήμου ο επικεφαλής του Εύπολι Κ. Κουριδάκης, που μίλησε κι αυτός για “χατήρια προς ημέτερους” και ζήτησε εισηγήσεις με πληρότητα, σοβαρότητα και σαφήνεια.

Δυο δημοτικοί σύμβουλοι, ο Θ. Στάικος από τη μείζονα και ο Χ. Τσεβάς από την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”, υπερθεμάτισαν για την ανάγκη συνενώσεων των αθλητικών σωματείων. “H πολυδιάσπαση των σωματείων αντιβαίνει στο πνεύμα του Καλλικράτη που ένωσε Δήμους, ενώ με βάζει και σε σκέψεις όσον αφορά στη διαχείρισή τους”, υποστήριξε ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος υπογράμμισε πως αυτή η πολυδιάσπαση στο Δήμο Διονύσου “έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε καμιά διάκριση σε ομαδικό επίπεδο”.

*»Θέλουμε λίγα και δυνατά σωματεία ή πολλά και ερασιτεχνικά»; αναρωτήθηκε ο επικεφαλής των “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο” Ν. Κλήμης, που από την πλευρά του πρότεινε τη διοργάνωση Ημερίδας, ώστε από κοινού με τα σωματεία να αποφασισθεί τι είδους και ποιου επιπέδου αθλητισμό θέλουμε τελικά για την πόλη.

*Διαφορετική προσέγγιση είχε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Τ. Παντελόγλου, που αναφέρθηκε στον λανθασμένο τρόπο κατανομής των ωρών στα σωματεία, αλλά και στην έλλειψη χώρων άθλησης, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σχολείων αλλά και των δημοτών.

Ακόμη ένα φάουλ, τέλος, σημείωσε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Κατσίγιαννη, που στη διάρκεια της ψηφοφορίας συμπεριέλαβε την ψήφο του κ. Καρυστινού, χωρίς να έχει ανακοινώσει προηγουμένως την παρουσία του στην τηλεδιάσκεψη, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση τόσο της κ. Πέππα όσο και του Σπ. Γιαννουλάτου πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα συμβούλου με την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”.

Η παραχώρηση του γηπέδου της Σταμάτας ως έδρα για τον νεοσύστατο Ατρόμητο Δροσιάς εγκρίθηκε τελικά με οριακή πλειοψηφία 17 θετικών έναντι 16 αρνητικών ψήφων. Καταψήφισαν η παράταξη των Ανοιχτών Οριζόντων, ο Εύπολις, η Λαϊκή Συσπείρωση, ο Χ. Τσεβάς, η Λ. Φέρμελη από τους ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο, καθώς και η ανεξάρτητη Μ. Στυλιανού, υπέρ ψήφισαν η παράταξη της Διοίκησης, καθώς και οι Π. Λουκάτος και Χ. Πέππας από την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”, ενώ λευκή ήταν η ψήφος του κ. Κλήμη.