logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 05/10/2020

Στα περισσότερα σχολεία του Δήμου μας πραγματοποιούνται καταλήψεις. Τα περισσότερα αιτήματα δεν είναι άγνωστα στους γονείς και όλοι οι σύλλογοι γονέων τα έχουν μέχρι σήμερα αναδείξει.

Η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15, η πρόσληψη καθαριστριών, η κατασκευή στεγάστρων στα προαύλια είναι ορισμένα από αυτά.

Η ανησυχία όλων μας, γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Οι καλοκαιρινοί μήνες πήγαν χαμένοι. Όχι μόνο δεν φρόντισαν οι υπεύθυνοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, όχι μόνο έκαναν λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τον τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός το καλοκαίρι, αλλά τώρα που ένα δεύτερο πιο ισχυρό κύμα πανδημίας είναι παρόν, συνεχίζουν να κάνουν λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην παιδεία, να «νίπτουν τα χέρια τους πολύ σχολαστικά» και να φορτώνουν τα πάντα στην καμπούρα της ατομικής ευθύνης.

Το μόνο μέτρο που έχει ληφθεί είναι η χρήση της μάσκας. Είναι προφανές ότι η μάσκα είναι απαραίτητη σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, κατά συνέπεια και στα σχολεία.

Οι καταλήψεις στα σχολεία πραγματοποιούνται ενώ δεν έχουν εκλεγεί ακόμα τα 15μελή με αποτέλεσμα να ξεκινάν με πρωτοβουλία μεμονωμένων μαθητών. Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε τονίσει ότι πρέπει τα παιδιά να ακολουθούν δημοκρατικές διαδικασίες. Να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία τα μαθητικά συμβούλια (είναι ακόμα σε ισχύ τα μαθητικά συμβούλια που έχουν εκλεγεί πέρσι) και να αναλαμβάνουν την ευθύνη όλοι οι μαθητές με καθολική ψηφοφορία. Ο ρόλος μας ως γονείς δεν είναι να τρομοκρατούμε ή να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τους μαθητές. Ο ρόλος μας είναι να τους προστατεύουμε και να τους βοηθάμε να λειτουργούν με δημοκρατικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση η αστυνομία δεν έχει κανένα ρόλο να επεμβαίνει στα θέματα των κινητοποιήσεων των μαθητών.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν είμαστε και δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να μας βάλει σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση και τους βανδαλισμούς από εξωσχολικά άτομα του Λυκείου Δροσιάς. Ζητάμε να εντοπιστούν άμεσα οι υπεύθυνοι και να αναλάβουν τις όποιες ευθύνες τους. Ο ρόλος τους δεν είναι άλλος από το να τρομοκρατήσουν και να διαβάλουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Τα παιδιά μας περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους στο σχολείο. Έχουμε όλοι Μαθητές, Γονείς και εκπαιδευτικοί υποχρέωση να διατηρήσουμε τις κτηριακές και υλικοτεχνικές υποδομές στην σημερινή κατάσταση και να αγωνιστούμε για την αναβάθμισή τους.

ΖΗΤΑΜΕ

Καμιά τάξη με περισσότερους από 15 μαθητές/10 μαθητές όπου οι τάξεις στεγάζονται σε κοντέινερ ή όπου δεν υπάρχει φυσικός αερισμός. Για το σκοπό αυτό ζητάμε να εξασφαλιστούν κατάλληλοι χώροι και να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές

Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους εκπαιδευτικούς και σε μαθητές.

Στέγαστρα σε όσα σχολεία δεν έχουν για να μη συνωστίζονται οι μαθητές στους διαδρόμους τις βροχερές ημέρες

Αύξηση του ποσοστού των εισακτέων μαθητών ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατ’ αναλογία της αύξησης συμμετοχής τους στα ΕΠΑΛ της χώρας.

Διασφάλιση υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε όλους τους μαθητές για τις απομακρυσμένες διδασκαλίες.

Το ΔΣ της Ένωσης

Ο Πρόεδρος Τσιράκης Δημήτρης

Η Γραμματέας Τσολάκου Χριστίνα