logo


Στις 9 το πρωί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 9 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η 7η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για το 2020.

*Η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την υπηρεσία αποκομιδής βιοαποδομήσιμων και ογκωδών απορριμμάτων. Ο προϋπολογισμός δαπάνης για την εν λόγω υπηρεσία, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, ανερχόταν στο ποσόν των 148.500 ευρώ, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχε ένας και μόνος ενδιαφερόμενος ο οποίος και αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος δίδοντας έκπτωση περίπου 4.000 ευρώ.

*Συμφωνία- πλαίσιο για τη συντήρηση και επισκευή των δημοτικών κτηρίων, και για τα κτήρια ιδιοκτησίας του αλλά και γι’ αυτά που έχει αναλάβει τη σχετική υποχρέωση, προτίθεται να συνάψει ο Δήμος Διονύσου. Η συμφωνία, για την οποία ανάδοχος θα αναδειχθεί μετά από ανοιχτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, προβλέπει και την κατάρτιση φακέλων για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ο προϋπολογισμός δαπάνης, σύμφωνα με τη μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία, ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ από Ίδιους Πόρους και η διάρκειά της θα είναι για 3 χρόνια, με δικαίωμα του Δήμου να την παρατείνει κατά ένα χρόνο, μετά από αιτιολογημένη απόφαση.

*Στα τρία χρόνια εκτείνεται και η υπηρεσία συμβούλου για τη διαχείριση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου, πράξη που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων. Το αρμόδιο Τμήμα, υπογραμμίζει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Ν. Καρυστινός, δεν επαρκεί για την υποστήριξη της σχετικής διαδικασίας, που περιλαμβάνει: “αποτίµηση λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου πριν την έναρξη λειτουργίας της συγχρηµατοδοτούµενης πράξης µε στόχο την αποτύπωση ωφελούµενων ετήσιας χρήσης, την καταγραφή οικονοµικών δεδοµένων και την προεκτίµηση κόστους λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Κοινωνικού Φαρµακείου, υποστήριξη του ∆ήµου µε υπηρεσίες συµβούλων τεχνικής υποστήριξης για πράξεις που απαιτούν εξειδικευµένη τεχνογνωσία για την ωρίµανση/ υλοποίησή τους, υποστήριξη του ∆ήµου για την υποβολή εξειδικευµένων στοιχείων στο Ολοκληρωµένο Πληροφοριακό Σύστηµα του ΕΣΠΑ και τεχνική υποστήριξη της διαδικτυακής πλατφόρµας www.socialattica.gr”. Έτσι προτείνεται η απ’ ευθείας ανάθεση των παραπάνω με προϋπολογιζόμενη δαπάνη σχεδόν 50.000 ευρώ που θα κατανεμηθούν στους προϋπολογισμούς του 2020, 2021 και 2022.

*Η πρόσληψη δικηγόρου- εξωτερικού συνεργάτη, μετά από το σχετικό αίτημα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε η τελευταία να εκπροσωπηθεί στο Εφετείο, όπου την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου θα δικασθεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των οικονομικών ελλειμμάτων στην Επιτροπή την περίοδο 2013-2014 με κατηγορούμενη την πρώην Πρόεδρο Λ. Μήλα. Η απόφαση για τον ορισμό εξωτερικού συνεργάτη ελήφθη απότην Επιτροπή στη συνεδρίασή της την περασμένη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, μετά από γραπτή άρνηση του νομικού συμβούλου του Δήμου να αναλάβει την υπόθεση. Η δαπάνη της αμοιβής δεν είναι επιλέξιμη για την Σχολική Επιτροπή, με αποτέλεσμα να παραπέμπει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.    

Αναλυτικά τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: 7η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ Ο.Ε. 2020.

ΘΕΜΑ 2ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής του υπαλλήλου του ∆ήµου Ζαφειράκο Παναγιώτη και έγκριση απόδοσης λογαριασµού.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικών Νο1 και Νο2 Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την υπηρεσία αποκοµιδής βιοαποδοµήσιµων -ογκωδών απορριµµάτων.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση µελέτης και κατάρτιση των όρων δηµοπρασίας για την σύναψη συµφωνίας – πλαισίου του έργου: «Συντήρηση και επισκευή κτηρίων ∆ήµου ∆ιονύσου».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Εξειδίκευση Πίστωσης Παροχής Υπηρεσιών Συµβούλου για τη διαχείριση της πράξης µε τίτλο “∆ΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ” µε κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5003621.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 6ο: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ (3) ΤΗΣ 402/2020 ΑΟΕ (Α∆Α: ΨΨ83Ω93-4ΓΣ).

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προµήθεια Ειδών Ατοµικής Προστασίας Εργατοτεχνικού Προσωπικού».

ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ∆ΙΟΚ/ΚΩΝ & ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή ορισµού δικηγόρου και καταβολή δαπάνης.

ΘΕΜΑ 9ο: Ορισµός δικηγόρου για υπόθεση αναίρεσης της εταιρείας ENERGA- HELLAS POWER.