logo


Η τεχνολογία έχει αποτελέσει εν μέσω πανδημίας το βασικό βοήθημα των διαδικασιών στα συλλογικά όργανα (και) του Δήμου Διονύσου, που πραγματοποιούν τις συνεδριάσεις τους με τηλεδιάσκεψη. Δεν είναι βέβαια σπάνιο η ίδια αυτή τεχνολογία να μην αποδεικνύεται αρκετή- προβλήματα στη συνδεσιμότητα, υπερφόρτωση του δικτύου, έλλειψη εξοικείωσης με τη χρήση υπολογιστών, είναι μερικές από τις αιτίες που δυσκολεύουν τη διαδικασία.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που προέκυψε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την έγκριση του ψηφίσματος καταδίκης της Χρυσή Αυγής, που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική παράταξη “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο” την περασμένη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο Σπ. Γιαννουλάτος όσο και ο Μπ. Λαζαρίδης από την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου” δηλώθηκαν απόντες, όπως άλλωστε κατέγραψε και η Οδός Διονύσου. Σύμφωνα όμως με δήλωση των ίδιων, παρά τις αντιρρήσεις τους, τελικά ψήφισαν, και μάλιστα λευκό, ώστε να επιτευχθεί η ομοφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα της καταδίκης των νεοναζί.

Η ψήφος, όμως, αυτή όπως και η δικαιολόγησή της, δεν καταγράφηκαν, μια που ο ήχος στους υπολογιστές των δυο δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας παρέμεινε κλειστός όση ώρα μιλούσαν, όπως επιβεβαίωσαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που υποστηρίζουν γραμματειακά τις συνεδριάσεις.

Κάτι παρόμοιο, εξάλλου, συνέβη με τον Μ. Γαρεφαλάκη από τη Διοίκηση, ο οποίος με παρέμβασή του αρκετά αργότερα διευκρίνισε πως στη διάρκεια της ψηφοφορίας για το ψήφισμα είχε διακοπεί η σύνδεσή του με την τηλεδιάσκεψη.