logo


Απρόθυμος να παραδώσει τους απολογισμούς για τα έτη 2018 και 2019, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, φαίνεται να είναι ο λογιστής Α. Ιωάννου, συνεργάτης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί Διοίκησης Ζαμάνη, γι’ αυτό και η νυν Πρόεδρος Α. Τόκα προτείνει στο Σώμα να του αποσταλεί εξώδικο. Το θέμα αυτό είναι ένα από τα 14 της Ημερήσιας Διάταξης στη συνεδρίαση της Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το βράδυ.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη:

*Ο ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για την εκπροσώπηση της Επιτροπής στο Εφετείο, στις 7 Οκτωβρίου, οπότε και θα εκδικασθεί η έφεση στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση κατά της Λ. Μήλα, η οποία- υπενθυμίζεται- κατηγορείται για υπεξαίρεση, εξακολουθητική στην υπηρεσία, αναφορικά με την περίοδο που διετέλεσε Πρόεδρος της Σχολικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, από τα μέσα του 2013 μέχρι το Νοέμβριο του 2014 και έχει πρωτόδικα καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή. Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου έχει γραπτώς αρνηθεί να αναλάβει την υπόθεση, έτσι η κ. Τόκα προτείνει την εκπροσώπηση του Νομικού Προσώπου από τη δικηγόρο Α. Καλογιάννη που είχε παρασταθεί ως συνήγορος πολιτικής αγωγής και στον πρώτο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης. Η αμοιβή της δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη για τη Σχολική Επιτροπή, συνεπώς θα πρέπει να αναζητηθεί από το Δήμο.

*Η πρόσληψη των συνολικά 12 σχολικών τροχονόμων για όσα Δημοτικά Σχολεία έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα. Πιο συγκεκριμένα, από 2 σχολικοί τροχονόμοι αναλογούν στα δυο Δημοτικά Αγ. Στεφάνου, και στο 2ο και το 3ο Δημοτικό Διονύσου, ενώ από ένας στα Δημοτικά Σχολεία της Δροσιάς, της Ροδόπολης, της Σταμάτας και το 4ο Διονύσου. Οι αμοιβές τους, 176 ευρώ το μήνα, καλύπτονται από πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ η επιλογή τους βασίζεται στις προτάσεις των Διευθυντών και των οικείων Συλλόγων Γονέων.

Τα θέματα αναλυτικά έχουν ως εξής:

Θέμα 1: Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου για παράσταση στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, που αφορά την εκδίκαση της κ. Μήλα.

Θέμα 2: Αποστολή εξώδικου για παράδοση Απολογισμών 2018 και 2019 στο Λογιστικό Γραφείο ΙΚ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝ.Ι.Κ.Ε. και επίδοση με Δικαστικό Επιμελητή της εκδοθησομένης απόφασης.

Θέμα 3: Λήψη απόφασης για έγκριση ανάθεσης καθηκόντων Εθελοντή Σχολικού Τροχονόμου σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Διονύσου.

Θέμα 4: Έγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συναγερμού στο 4ο Δημοτικό Διονύσου.

Θέμα 5: Αποδοχή δωρεάς ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο 1ο Δημοτικό Διονύσου.

Θέμα 6: Έγκριση ποσού 248,00 € ΜΕ ΦΠΑ 24% για επισκευή κλιματιστικού στο 1ο Δημοτικό Δροσιάς. 

Θέμα 7: Έγκριση ποσού 354,00 € ΜΕ ΦΠΑ για αγορά και τοποθέτηση μαντεμένιων καζανακίων στις τουαλέτες του 2ου Δημοτικού Κρυονερίου.

Θέμα 8: Eπανεξέταση του αιτήματος για αγορά laptop στο 2ο Νηπιαγωγείο Διονύσου.

Θέμα 9: Έγκριση δαπάνης ποσού 148,80 € για σιδηρουργικές εργασίες στο Δημοτικό της Άνοιξης.

Θέμα 10: Παραχώρηση χώρου στο Σύλλογο Ολυμπιονικών Αθλημάτων Ερμής σε χώρο του 3ου Δημοτικού Διονύσου.

Θέμα 11: Έγκριση δαπάνης ποσού 196,50 € για αγορά βιβλίων των Τάξεων στο 2ο Νηπιαγωγείο Διονύσου.

Θέμα 12: Έγκριση δαπάνης ποσού 174,18 € για πληρωμή τιμολογίου που αφορά το 1ο Νηπιαγωγείο Άνοιξης από το βιβλιοπωλείο Κυριάκης.

Θέμα 13: Έγκριση δαπάνης πληρωμή τιμολογίου στο βιβλιοπωλείο Εαρ για το 2ο Νηπιαγωγείο Άνοιξης.

Θέμα 14: Έγκριση δαπάνης για κατασκευή στεγάστρου στο Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης.