logo


Μέσα σε λίγες ώρες άγνωστοι μπήκαν στο υπό κατάληψη Λύκειο Δροσιάς, που στεγάζεται στο Ζάννειο, τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου και εκτόνωσαν μια οργή πρωτοφανή, βανδαλίζοντας εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, όλος ο πρώτος όροφος έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές: Οι άγνωστοι δράστες κομμάτιασαν πόρτες, έσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έβαψαν τους τοίχους με μαύρη μπογιά, κατέστρεψαν τους αισθητήρες του συναγερμού, ούρησαν παντού, ενώ έχουν αφαιρεθεί ο σκληρός δίσκος από τον Η/Υ στο γραφείο του Διευθυντή καθώς και ένας βιντεοπροβολέας. Επιπλέον στο γήπεδο του μπάσκετ αφαίρεσαν την πλαστική επίστρωση και εν συνεχεία έβαλαν φωτιά καίγοντάς τη μαζί με άλλα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συναγερμός, που στο συγκεκριμένο σχολείο είναι ενισχυμένος, σήμανε δυο φορές στη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας, τα μεσάνυχτα και μια ώρα αργότερα, και τις δυο φορές η εταιρεία φύλαξης του Δήμου και η Άμεσος Δράση πραγματοποίησαν περιμετρικό έλεγχο, αλλά παρά την άμεση μετάβασή τους στο σχολείο, καμιά ύποπτη κίνηση δεν παρατηρήθηκε.

Την Τρίτη το πρωί, όταν και έγινε αντιληπτός ο βανδαλισμός του σχολείου, ειδοποιήθηκε αμέσως η Αστυνομία, ενώ η Σήμανση θα πάει σήμερα Τετάρτη 30/9 για να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα και θα γίνει πλήρης καταγραφή των καταστροφών.

Εντωμεταξύ το σχολείο φρουρείται από προσωπικό της εταιρείας φύλαξης σε διπλή βάρδια μια που είναι ανοιχτό, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα λειτουργήσει και πάλι, μια που, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τ. Κώνστα, πρώτα πρέπει να καθαριστεί από τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι δράστες και εν συνεχεία να απολυμανθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Παρά, τέλος, την κυβερνητική αισιοδοξία πως οι σχολικές καταλήψεις αναμένεται να εκτονωθούν την εβδομάδα που διανύουμε, στο Δήμο Διονύσου τελούν υπό κατάληψη το Λύκειο Διονύσου, το Γυμνάσιο και Λύκειο Κρυονερίου, το Γυμνάσιο και Λύκειο Άνοιξης και από χτες (29/9) το βράδυ και το ΕΠΑΛ. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Καρυστινός αποχώρησε, μάλιστα, εσπευσμένα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόλις ενημερώθηκε πως “επίκειται εισβολή” στο σχολείο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.