logo


Τη δωρεά 7 ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων έκανε ομόφωνα δεκτή σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Διονύσου (σ.σ από την οποία και πάλι απουσίαζαν τα τρία μέλη, προερχόμενα δυο από τη μείζονα μειοψηφία και ένα από την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”). Οι ταχυφορτιστές διατίθενται μεε σκοπό την ενηµέρωση των πολιτών για την χρήση και λειτουργία τους. 

Οι ταχυφορτιστές, 7 τον αριθμό, είναι δωρεά ελληνικής εταιρείας που προτίθεται να καλύψει όλο το κόστος των 14.000 ευρώ,  και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα τοποθετηθούν ανά ένας στα Δημοτικά Καταστήματα της πόλης- πλην αυτού στην οδό Πεντζερίδου, όπου στεγάζεται η Κοινότητα Αγ. Στεφάνου και το Πολιτιστικό Κέντρο, μια που το κτήριο δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης.

Η φόρτιση για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων θα γίνεται προς το παρόν δωρεάν, και σύμφωνα με σχετική δήλωση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην ανταπόκριση του Δήμου για χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τέλους του χρόνου. “Έχουμε μπει ήδη σ’ αυτή τη λογική, υπογράμμισε ο κ. Καλαφατέλης σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, μιλάμε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και οι ίδιοι μας παρότρυναν να αναζητήσουμε εταιρείες προμήθειας ταχυφορτιστών. Προς το παρόν η φόρτιση σε πρατήρια και δημόσια σημεία θα γίνεται δωρεάν, αλλά από ένα σημείο και μετά θα γίνεται με χρέωση, μια που τα μηχανήματα είναι πανάκριβα και επαναφορτίζουν τα οχήματα σε ελάχιστο χρόνο. Στο πλαίσιο μάλιστα προτάσεων για την ανταλλακτική οικονομία, υπάρχει η σκέψη να δίνουμε κάρτα απαλλαγής από τη χρέωση της φόρτισης, σε όσους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων υιοθετούν και άλλες οικολογικές πρακτικές”.