logo


Τουλάχιστον δυο σχολικές μονάδες του Δήμου Διονύσου βρίσκονται από σήμερα το πρωί Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου υπό κατάληψη. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για τα Λύκεια Διονύσου και Άνοιξης, ενώ το Λύκειο της Δροσιάς βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποχής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατάληψη ετοιμάζουν και στο ΕΠΑΛ. Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν στην πλειονότητά τους τις κυβερνητικές οδηγίες για τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και τη χρήση μάσκας, και σε μικρότερο βαθμό προβλήματα αρμοδιότητας του Δήμου.

Στα αιτήματα ειδικά του ΓΕΛ Διονύσου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι ελλείψεις καθηγητών, καθώς και η κατάργηση μαθημάτων ουσιαστικών για την ευρύτερη καλλιέργεια των μαθητών.

Επισκέψεις στα υπό κατάληψη σχολεία πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος (και) Παιδείας Ν. Καρυστινός, που αφού άκουσε τα αιτήματα των παιδιών, επεσήμανε πως όσα άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου έχουν επιλυθεί ή δρομολογηθεί προς επίλυση, ενώ για τα υπόλοιπα, που αφορούν σε κεντρικές αποφάσεις, υπογράμμισε τη μείζονα σημασία της ατομικής ευθύνης όσον αφορά στην αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού μέσα στα σχολεία, ώστε να μην εξελιχθούν σε «υγειονομικές βόμβες».