logo


Μετά από ένα και πλέον μήνα συνεδριάζει και πάλι, με τηλεδιάσκεψη, το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ με 20 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Και μπορεί τα 12 από αυτά να αφορούν σε έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής προμηθειών και εργασιών- μια θεωρητικά εύκολη διαδικασία- εντούτοις η χρονική απόσταση από την προηγούμενη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου, καθώς και η πληθώρα θεμάτων που “τρέχουν” στο Δήμο για τα οποία οι παρατάξεις δεν έχουν την ευκαιρία να (συνο)μιλήσουν, μια που πολλά από αυτά περνούν με συνοπτικές και ταχύτατες διαδικασίες από την Οικονομική Επιτροπή, αρκετές φορές μάλιστα χωρίς την εκπροσώπηση των δυο παρατάξεων από τις μειοψηφίες που συμμετέχουν, προϊδεάζουν για μια “γεμάτη” συνεδρίαση, που δεν δικαιολογεί την έναρξη της συνεδρίασης σε τόσο προχωρημένη ώρα για μια ακόμη φορά. 

Μεταξύ των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνονται:

*Η διαδικασία διαβούλευσης πάνω στη μελέτη για τη σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ροδόπολης, όπου καθορίζονται οι περιοχές γενικής κατοικίας, μετά και από τη δικαίωση της Κοινότητας και του Δήμου με σχετική απόφαση του ΣτΕ πριν από λίγους μήνες. Το θέμα είχε συζητηθεί και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον περασμένο Αύγουστο, είχε μάλιστα αποφασισθεί και ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου στις 10 Σεπτεμβρίου, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε για προφανείς λόγους.

*Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έρχεται και το επόμενο θέμα που αφορά στον καθορισμό των θέσεων για δημοτικά περίπτερα στο Διόνυσο, τη Ροδόπολη, τη Σταμάτα και τον Άγ. Στέφανο, μετά από αντίστοιχες αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων. Οι αποφάσεις αυτές εστάλησαν στην Αστυνομία, ώστε να εξεταστεί η παράμετρος της ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων. Η τελευταία απέρριψε τη θέση περιπτέρου στον Άγ. Στέφανο, στην Πλατεία Ομονοίας, επί της οδού Κοιμήσεως Θεοτόκου και Πολυχρονοπούλου, ενώ για την ίδρυση νέου περιπτέρου στην Αναγέννηση της Κοινότητας Διονύσου ζητεί λεπτομερές τοπογραφικό διάγραμμα. Τέλος, γνωμοδότησε θετικά για τη λειτουργία του περίπτερου στη Μητρ. Κυδωνιών στην Κοινότητα Διονύσου, στην κεντρική πλατεία της Σταμάτας και στην οδό Αγ. Ιωάννου στη Ροδόπολη.

*Την κατασκευή αγωγού ύδρευσης στον παράδρομο της Εθνικής Οδού επειδή “παρατηρούνται συνεχόμενες βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής και απειλείται η εύρυθμη λειτουργία των παρόδιων επιχειρήσεων”, προτείνει στην εισήγησή του για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης. Η δαπάνη προϋπολογίζεται στις 24.800 ευρώ και προτείνεται να καλυφθεί από Ίδιους Πόρους.

*Μείζον πρόβλημα έχει προκύψει με τις καταμετρήσεις των υδρομετρητών και των καταναλώσεων νερού για το Γ’ τετράμηνο του 2019 που έχουν συμπαρασύρει και αυτές του Α’ τετράμηνου του 2020. Όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός, πλήθος βλαβών στο δίκτυο εκείνη την περίοδο, αλλά και η δολοφονία του Προϊσταμένου Παναγιώτη Αγγελίδη τον περασμένο Ιανουάριο και τα εξ αυτής υπηρεσιακά προβλήματα, καθώς και η υποστελεχωμένη υπηρεσία, εμπόδισαν τις καταμετρήσεις για το συγκεκριμένο τετράμηνο. Έτσι η καταμέτρηση έγινε σωρευτικά, για δυο τετράμηνα μαζί, με αποτέλεσμα στους λογαριασμούς που θα αποσταλούν- ο πρώτος στις αρχές Οκτωβρίου- ο υπολογισμός των καταναλώσεων να γίνεται αναλογικά με βάση στοιχεία που προκύπτουν από το ιστορικό καταναλώσεων προηγούμενων ετών, όπως προτείνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

*Τη μίσθωση, τέλος, οικοπεδικής έκτασης ζητεί η Κοινότητα Ροδόπολης, μια που σήμερα στον ευρύτερο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος εκτός από τις υπηρεσίες εδρεύει και το τοπικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας με τα οχήματά του, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συμφόρηση και να δημιουργούνται κίνδυνοι για πεζούς και διερχόμενα οχήματα.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Διαδικασίας Διαβούλευσης της μελέτης: «Τροποποίηση Αναθεώρηση ΓΠΣ Ροδόπολης» του Δήμου Διονύσου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν2508/97 αρθ. 4 παρ. 10 (αρθ. 3 παρ. 2, 4 του Ν1337/83).

ΘΕΜΑ 2ο: Καθορισμός Θέσεων Περιπτέρου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020 Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης παροχής συναίνεσης για διόρθωση Σφάλματος στο Εθνικό Κτηματολόγιο αναφορικά με καταχωρηθείσες στην ιδιοκτησία της Σοφίας Μανταφούνη αγωγές του Δήμου που αφορούν σε τρίτους.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Γ΄ Κατανομή 2020 για λειτουργικές Δαπάνες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου συνολικού ποσού 74.068,73 ΕΥΡΩ (αριθ.πρωτ. 18961/6-8-2020 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών -Ταμειακή Υπηρεσία Δήμου Διονύσου).

ΘΕΜΑ 6ο: Καταμέτρηση Μετρητών Κατανάλωσης Ύδατος Γ΄ Τετραμήνου 2019 και Χρέωση Καταναλωτών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια Παροχής Υπηρεσίας Πλυσίματος -Καθαρισμού Μεταφορικών Μέσων».

ΘΕΜΑ 8ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του τμήματος για «Υπηρεσίες καθαρισμού οικοπέδων και κοινόχρηστων χώρων για πυροπροστασία έτους 2019».

ΘΕΜΑ 9ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΓΙΑ THN ΕΠΙΣΚΕΥH ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «Θ. ΠΑΝΟΥΣΑΚΗΣ Α.Ε.».( αρ.πρωτ. 22623).

ΘΕΜΑ 10ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ112534 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΔΙΟΝΥΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ε.Π.Ε.».

ΘΕΜΑ 11ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΚΑΞΕΚΩ».

ΘΕΜΑ 12ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΜΙΕΤΣΕΛ».

ΘΕΜΑ 13ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ KAI ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΣΙΔΕΡΗΣ Ι. ΜΙΧΑΛΗΣ».( αρ.πρωτ.22377)

ΘΕΜΑ 14ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ογκωδών απορριμμάτων, Ανάδοχος ΠAΥΛΑΚΗΣ».

ΘΕΜΑ 15ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια υλικού & λογισμικού διαχείρισης στόλου οχημάτων, λογισμικού παρακολούθησης συντήρησης και υλικού & λογισμικού έκδοσης δελτίων κίνησης».

ΘΕΜΑ 16ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ KAI ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΣΙΔΕΡΗΣ Ι. ΜΙΧΑΛΗΣ». (αρ.πρωτ. 22674).

ΘΕΜΑ 17ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΓΙΑ THN ΕΠΙΣΚΕΥH ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «Θ. ΠΑΝΟΥΣΑΚΗΣ Α.Ε.». (αρ.πρωτ. 22359).

ΘΕΜΑ 18ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥHΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-Ι ΤΣΟΤΡΑΣ Α.Ε.».

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΜΑ 19ο: Αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτου.

ΘΕΜΑ 20ό: ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ 104 ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΕ ΑΡ.ΠΡΩΤ.13573 16/06/2020 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΑΦΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΚΛΙΠΩΝ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 27/08/2018.