logo


Πλήρης συνεδριάσεων αποδεικνύεται η Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, μια που εκτός από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεδριάζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ, στις 10.30 το πρωί με τηλεδιάσκεψη και με 9 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν:

*Η ανάγκη για αγορά οικοπέδου στον Άγ. Στέφανο για την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού με στόχο την κάλυψη των αναγκών των βρεφών. Υπενθυμίζεται πως σήμερα στον Άγ. Στέφανο λειτουργούν δυο Παιδικοί Σταθμοί- ο πρώτος, με πολλά προβλήματα, μέσα στο στρατόπεδο της ΑΒΥΠ και ο δεύτερος σε ενοικασμένο κτήριο επί της οδού Τραπεζούντος, αλλά κανείς από αυτούς δεν έχει τμήμα για βρέφη. Ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Κοκκαλάς στην εισήγησή του τονίζει πως τα τελευταία χρόνια από τις αιτήσεις των γονιών προκύπτει αύξηση στη ζήτηση δομών φιλοξενίας για βρέφη, μέχρι 2,5 ετών, έτσι η ΕΣΤΙΑ αναζητεί οικόπεδο στον Άγ. Στέφανο 1,5-2 στρεμμάτων για την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού 800-1000 τ.μ. που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι 100 παιδιά- νήπια και βρέφη- της περιοχής.

*Η αγωγή 51 εργαζομένων στην ΕΣΤΙΑ που ζητούν να μετατραπεί η σύμβασή τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, μια που- όπως υποστηρίζουν- καλύπτουν “μόνιμες, πάγιες, διαρκείς και επιτακτικές ανάγκες” των Παιδικών Σταθμών του Νομικού Προσώπου. Οι εν λόγω  εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων (Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθών, Μαγείρων, Βοηθητικό Προσωπικό, κ.λπ.), όπως αναφέρουν στην αγωγή τους, στη διάρκεια των περασμένων ετών, μερικοί ξεκινώντας από το 2013(!), έχουν συνάψει αλλεπάλληλες συμβάσεις “κατ’ όνομα μόνο ορισμένου χρόνου… που στην πραγματικότητα υπέκρυπταν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου”. Με την αγωγή τους καλούν το Νομικό Πρόσωπο να αναγνωρίσει τις συμβάσεις τους ως αορίστου χρόνου με απειλή για κάθε μέρα μη συμμόρφωσης χρηματικής ποινής 200 ευρώ. Η αγωγή πρόκειται να εκδικασθεί στις 30 Οκτωβρίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και δικηγόρος προτείνεται να είναι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου, ο οποίος άλλωστε έχει χειρισθεί πληθώρα συναφών υποθέσεων μέχρι σήμερα. Στην εισήγησή του πάντως ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ από τη μια πλευρά υπογραμμίζει πως η νομοθεσία καθώς και σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων, από την άλλη πλευρά όμως τονίζει πως “οι εργαζόμενοι στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, αυτήν τη στιγμή, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία τους”.

*Με απ’ευθείας ανάθεση προτείνεται να γίνει τόσο η προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας των 63 εργαζομένων στην ΕΣΤΙΑ (ιματισμός, υποδήματα, γάντια, μάσκες, μπλούζες εργασίας κ.λπ.) ύψους 16.389 ευρώ σύμφωνα με σχετική μελέτη, όσο και η επισκευή της στέγης στον Α’ Παιδικό Σταθμό Δροσιάς όπου παρατηρείται εισροή υδάτων σε κάθε βροχόπτωση και θα πρέπει να αντικατασταθεί, ενδεικτικής δαπάνης 21.080 ευρώ. Και για τις δυο αναθέσεις, τονίζεται στις αντίστοιχες εισηγήσεις, θα προηγηθεί υποβολή προσφορών από ενδιαφερόμενους αναδόχους, οι οποίες θα αξιολογηθούν για την επιλογή της καταλληλότερης (σ.σ. μια που ακόμη δεν έχει καταρτιστεί μητρώο συνεργατών εργολάβων και προμηθευτών ούτε από την ΕΣΤΙΑ ούτε από τις Σχολικές Επιτροπές ούτε από το Δήμο Διονύσου, παρά τη σχετική προεκλογική δέσμευση της Διοίκησης).

*Με απ’ ευθείας ανάθεση, αλλά για πολύ μικρότερα ποσά, προτείνεται να γίνει η ομαδική ασφάλιση των 350 παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Διονύσου, αλλά και η προμήθεια θερμομέτρων ανέπαφης θερμομέτρησης. Η ασφάλιση θα αφορά σε περιστατικά ατυχημάτων ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της φοίτησης, συμπεριλαμβανομένων ακόμη δυο ωρών- μια για τη μετάβαση και μια για την επιστροφή των παιδιών- καθώς και για τις εκδηλώσεις, θα ισχύει μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 και η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται στις 1225 ευρώ., ενώ η προμήθεια για τα θερμόμετρα στο ποσόν των 1165 ευρώ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο:  Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών  έτους 2020  για το Β’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 2ο:  Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΜΑΪΟΥ –ΙΟΥΝΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ 2020» του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΠΑΠ «Η ΕΣΤΙΑ» ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 3ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6261 ο.ε. 2020 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή κτιρίων ακινήτων του Δήμου» έγκριση της μελέτης και των τεχνικών προδιαγραφών για την  ανάθεση της «Προμήθεια και τοποθέτηση υλικών επισκευής στέγης Α’ παιδικού σταθμού Δροσιάς» του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π.  «Η ΕΣΤΙΑ»  ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ και συγκρότηση  της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της προμήθειας

ΘΕΜΑ 4ο:   Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6255.0001 ο.ε. 2020 με τίτλο «Ασφάλιστρα παιδιών» και την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την παροχή υπηρεσίας που αφορά την «Ομαδική ασφάλιση νηπίων και βρεφών των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών του Δήμου Διονύσου», με διάρκεια υλοποίησης έως 31-7-2021,για την κάλυψη των αναγκών του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Α.Π. Η ΕΣΤΙΑ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6063.0002 ο.ε.2020 με τίτλο «Παροχή μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους» έγκριση της μελέτης και των τεχνικών προδιαγραφών για απευθείας ανάθεση της προμήθειας μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ»  ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ .

ΘΕΜΑ 6ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6631 ο.ε. 2020 με τίτλο «Προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού»  και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την απευθείας ανάθεση της προμήθειας θερμόμετρων μετώπου ανέπαφης θερμομέτρησης με χρήση υπερύθρων για τις ανάγκες των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των υπηρεσιών του ΝΠ ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ» στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για έκφραση θέσης του Δ.Σ σχετικά με την υπ’αριθμ. πρωτ.2458/28-01-2020 αγωγή και ορισμός Δικηγόρου για τη νομική εκπροσώπηση του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Α.Π “Η ΕΣΤΙΑ” κατά τη συζήτηση της αγωγής.

ΘΕΜΑ 8ο: Αναγκαιότητα κατασκευής νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Δημοτική Ενότητα Αγίου Στεφάνου

ΘΕΜΑ 9ο: Πρακτική άσκηση φοιτητριών ειδικότητας «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» και  πραγματοποίηση   πτυχιακής έρευνας φοιτήτριας του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών