logo


Πρόταση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα καταθέσει παράταξη ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της. Παράλληλα η δημοτική παράταξη καλεί όλους τους δημότες Διονύσου να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, την Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, στις 10:00 το πρωί, στο Εφετείο Αθηνών:

Διόνυσος, 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ – ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της. Η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση, τη δράση της οποίας η κοινωνία μας έχει βιώσει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.

Η απόφαση αυτής της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή, 75 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα.

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη, στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.  Γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωσή της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου. Ως κοινωνία, θα έχουμε κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω.

Ζητάμε από το δικαστήριο να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου τού Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και δημοκρατικών πολιτών.

Ως Παράταξη, θα καταθέσουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σχέδιο Ψηφίσματος και καλούμε όλες τις Παρατάξεις να συμβάλλουν στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος για την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε επίσης, όλους τους Δημότες του δήμου Διονύσου να συμμετάσχουν στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση, την Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, στο Εφετείο Αθηνών.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ