logo


Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Ν. Καρυστινός ανακοινώνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου, ανάμεσά τους την προμήθεια σύγχρονου λογισμικού, την απασχόληση βοηθού βιβλιοθηκονόμου και τη δρομολόγηση δυο νέων προγραμμάτων. Στην ανάρτηση ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τη σχέση απασχόλησης της Χ. Γιαννέτου στη Βινλιοθήκη: Από εθελοντική, όπως ήταν τα τελευταία 10 χρόνια, μετατρέπεται σε “συνεργατική”, στο πλαίσιο αυτών των δυο νέων προγραμμάτων, χωρίς πάντως να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Υπενθυμίζεται πως παρόλο που η Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει και επισήμως ιδρυθεί με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου το Σεπτέμβριο του 2019, εντούτοις, δεν είχε την ίδια τύχη και ο κανονισμός λειτουργίας της που, υπενθυμίζεται, ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούλιο, αλλά δεν εγκρίθηκε μια που καταψήφισαν 4 δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, με αποτέλεσμα να μην συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες 21 ψήφοι:

Η σημερινή δημοτική αρχή αναγνωρίζει τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον Δήμο Διονύσου. Ιδιαίτερα, αναγνωρίζει τη σημαντική προσφορά της κας Χριστίνας Γιαννέτου, που μαζί με μια αξιόλογη ομάδα εθελοντών, πέτυχε να καθιερώσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στη συνείδηση των δημοτών μέσα από τις δράσεις της.

Μέσα από συζητήσεις που είχαμε με την κα Γιαννέτου, εγώ, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, εξετάστηκαν και ιεραρχήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα, δρομολογήθηκε η προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού μέσα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, εξασφαλίστηκε η απασχόληση βοηθού βιβλιοθηκονόμου, μέσα από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και τέλος, ξεκίνησε η από κοινού σχεδίαση δύο νέων δράσεων, η μία εξ αυτών εξ αποστάσεως λόγω covid.

Επίσης, όπως καταλήξαμε από κοινού, είναι απαραίτητη η τροποποίηση της σχέσης της κας Γιαννέτου με τον Δήμο, από εθελοντική σε συνεργατική, μέσα από τις προαναφερθείσες δράσεις, που σύντομα θα εισαχθούν προς έγκριση. Προσωπικά, πιστεύω ότι το δικαιούται, μετά την πολυετή και αφιλοκερδή συνεισφορά της στον σκοπό.

Είμαι σίγουρος ότι σύντομα, από τη νέα της θέση, η κα Γιαννέτου θα συνεχίσει να προσφέρει και να εμπνέει με το παράδειγμά της.