logo


Σύστημα θερμομέτρησης του προσωπικού και των επισκεπτών με στόχο την ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο κτήριο του κεντρικού Δημαρχείου Διονύσου, στον Άγ. Στέφανο. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερό, εξετάζεται η τοποθέτηση ανάλογων συστημάτων και στα υπόλοιπα Δημοτικά Καταστήματα, όπου- αξίζει να σημειωθεί- προβλέπεται πλέον μόνο τηλεφωνική εξυπηρέτηση πολιτών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου, αλλά και όπου υπηρετούν υπάλληλοι με υποκείμενα νοσήματα.

Στην ίδια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου χθες Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, καταγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με τα νέα προληπτικά μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, και ενώ η χώρα μετράει καθημερινά εκατοντάδες κρουσμάτων, αιρετοί- ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης-, στελέχη και πολίτες του Δήμου φωτογραφίζονταν αγκαλιά, χωρίς να τηρούν κανένα από αυτά τα προληπτικά μέτρα- ούτε μάσκα φορούσαν ούτε απόσταση τουλάχιστον δυο μέτρων κρατούσαν.

Για να μην αναφέρουμε την εικόνα σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο κεντρικό Δημαρχείο, όπου και πάλι κάποιοι αιρετοί και υπάλληλοι κυκλοφορούσαν “ελεύθεροι κι ωραίοι”, θέτοντας σε κίνδυνο και τους εαυτούς τους και όσους συναντούσαν.

Δεν χρειάζεται η υπενθύμιση από την Οδό Διονύσου πως η πανδημία είναι εδώ. Και θα είναι, όχι μόνο μέχρι να βγει το εμβόλιο- αλλά και όσο θεωρούμε πως είμαστε άτρωτοι, ή όσο λησμονούμε την ατομική ευθύνη.