logo


Στους 86 ανέρχονται φέτος οι ελληνικοί Δήμοι που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week), που θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσά τους και ο Δήμος Διονύσου, με δράσεις που σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, περιλαμβάνουν:

*Διαγωνισμούς ζωγραφικής στα σχολεία με θέμα την οικολογική μετακίνηση

*Ημέρα ελεύθερη από μετακίνηση με αυτοκίνητο, που έχει ορισθεί για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου με ποδηλατάδα στη Σταμάτα

*Εκπτώσεις για όσους επισκεφθούν καφετέριες και εστιατόρια της πόλης με ποδήλατο στις 22 Σεπτεμβρίου

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι συμμετοχές κρατών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 φτάνουν τις 49, αλλά δεν περιορίζονται μόνο στην Ευρώπη, μια που στη σχετική λίστα περιλαμβάνεται η Αργεντινή, ο Ισημερινός, το Μεξικό, το Περού, η Ν. Κορέα, οι ΗΠΑ και το Ουζμπεκιστάν, αλλά και η Τουρκία, που μάλιστα μαζί με την Αυστρία έχει το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων Δήμων, 520. Κεντρικό μήνυμα για φέτος η “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους”, σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα” και στόχος να γίνει η Ευρώπη ουδέτερη ήπειρος όσον αφορά στις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας διοργανώνεται από το 2002 και αποτελεί ευκαιρία να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα των εναλλακτικών, βιώσιμων, τρόπων μετακίνησης στους πολίτες. Οι τοπικές αρχές, στο πλαίσιο αυτό, ενθαρρύνονται να εφαρμόσουν τέτοιους τρόπους μετακίνησης στη διάρκεια της Εβδομάδας, να αφουγκραστούν την ανταπόκριση από το κοινό και εν συνεχεία να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις για τον περιορισμό της χρήσης αυτοκινήτων και των εκπομπών ρύπων.