logo


Εντατικός καθαρισμός των φρεατίων από εργολάβο, απομάκρυνση κηπαίων, διπλές βάρδιες από τις αρπάγες και τις σκούπες οδοκαθαρισμού στους κεντρικούς και τους εσωτερικούς δρόμους, διπλές βάρδιες και από τα απορριμματοφόρα και πλήρης επιφυλακή όλων- αιρετών, υπαλλήλων, Πολιτικής Προστασίας και εργολάβων- συνθέτουν τις προετοιμασίες του Δήμου Διονύσου εν όψει του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανού”, που αναμένεται να πλήξει αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου την Αττική.

Τα παραπάνω δήλωσαν στην Οδό Διονύσου τόσο η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Γ. Λακαφώση, όσο και ο συνάδελφός της στις Τεχνικές Υπηρεσίες Στ. Κριεμάδης. Ο τελευταίος μάλιστα προσέθεσε πως εν αναμονή της κακοκαιρίας έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι ανάδοχοι όλων των έργων που εκτελούνται στο Δήμο Διονύσου να κλείσουν φρεάτια στα σημεία που εκτελούν εργασίες, να μην αφήσουν κανένα σκάμμα ανοιχτό και να απομακρύνουν υλικά και μπάζα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Όσο για τα δυο σημεία της πόλης που υποφέρουν σε κάθε δυνατή νεροποντή, σύμφωνα με τον κ. Κριεμάδη στη Λ. Δροσιάς- Σταμάτας τα φρεάτια είναι καθαρισμένα, όπως και το οικόπεδο που λειτουργεί ως “πισίνα”, ενώ στο Βρυσάκι έχουν καθαριστεί τα δυο γεφυράκια που ευνοούν τη συσσώρευση υδάτινων όγκων.

Σε λίγη ώρα, τέλος, στις 2.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Oργάνου Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή των Προέδρων όλων των Kοινοτήτων, των Κλιμακίων Εθελοντών, του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και του εντεταλμένου συμβούλου Θ. Κρητικού, καθώς και των δυο αρμόδιων Αντιδημάρχων, ώστε να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Εντωμεταξύ, με κατεπείγον έγγραφό του προς όλους τους Δημάρχους Αττικής, Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ζητεί την άμεση κινητοποίησή τους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν καθαριστεί όλα τα φρεάτια του οδικού δικτύου τους.

Στο έγγραφό του επισημαίνει ότι λόγω της αναμονής των έντονων καιρικών φαινομένων με βροχές και καταιγίδες στην Αττική, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, είναι ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα φρεάτια του οδικού τους δικτύου.

Ο Περιφερειάρχης ζητά να δοθεί άμεση προτεραιότητα σε εκείνα τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων.

Να σημειωθεί ότι με εντολή του Περιφερειάρχη τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής έχουν εντατικοποιήσει περαιτέρω τις αυτοψίες, τις οποίες ήδη διενεργούν σε καθημερινή βάση όλο το χρόνο, στα ρέματα της Αττικής που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας.

Ο Γ. Πατούλης με δηλώσεις του επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η άμεση κινητοποίηση όλων για να θωρακιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ζωή και οι περιουσίες των κατοίκων της Αττικής.