logo


Ειδική πρόσκληση, ένα βήμα πριν από την κήρυξη του αναδόχου ως έκπτωτου, απέστειλε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου στον εργολάβο που έχει αναλάβει τις εργασίες συντήρησης και επισκευών στις σχολικές μονάδες της πόλης. Και τούτο γιατί, αν και η σχετική σύμβαση έχει υπογραφεί από τις αρχές Αυγούστου, ο εργολάβος δεν έχει καταθέσει μέχρι σήμερα χρονοδιάγραμμα εργασιών, όπως δήλωσε σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στ. Κριεμάδης, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής χθες Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

Ο εν λόγω εργολάβος είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Μάιο οριστικός ανάδοχος του έργου, που είχε αρχικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ περίπου. Η μέση έκπτωση του αναδόχου ήταν της τάξης του 66%, η προσφορά του ήταν η συμφερότερη από πλευράς τιμής και η σύμβαση υπεγράφη αρχές του περασμένου Αυγούστου. Έκτοτε ο ανάδοχος δεν έχει εμφανιστεί, με αποτέλεσμα να του σταλεί η ειδική πρόσκληση, δηλαδή ισχυρή προειδοποίηση που προετοιμάζει το έδαφος για την έκπτωσή του. Αμέσως επόμενη ενέργεια θα είναι η επιλογή, ως αναδόχου, του εργολάβου που στο διαγωνισμό είχε δώσει την αμέσως μεγαλύτερη έκπτωση.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η παραπάνω εμπλοκή, με συνέπεια την καθυστέρηση σε αναγκαίες εργασίες στα σχολεία,  αποτέλεσε ένα από τα θέματα της ενημέρωσης στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χθες το βράδυ, με την Πρόεδρο Τ. Κώνστα να επισημαίνει πως η Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη κάποια σχετική ενημέρωση.

Εντούτοις, οι αναγκαίες εργασίες στα σχολεία, μικρής κλίμακας πάντως, έχουν ήδη προχωρήσει από τις Σχολικές Επιτροπές, μια που η σύμβαση με τον εργολάβο προβλέπει μεγάλες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα την αποκατάσταση της καθίζησης που έχει παρατηρηθεί στον προαύλιο χώρο, του Ζάννειου, εκεί όπου φιλοξενείται το Λύκειο της Δροσιάς. Αν και το πρόβλημα έχει προσωρινά αντιμετωπιστεί με ενέργειες της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας και του Χ. Τσεβά, εντούτοις η παρέμβαση που απαιτείται είναι μεγάλης κλίμακας, μια που κατά τα φαινόμενα κάτω από το προαύλιο υπάρχει πλούσιος υδροφόρος ορίζοντας.