logo


Αγαπητοί Γονείς, Μαθητές , Καθηγητές,

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινά και θα θέλαμε πρώτα από όλα να ευχηθούμε καλή δύναμη στους μαθητές, στους γονείς και στους δασκάλους των παιδιών μας αλλά και συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές των σχολείων μας που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες έδωσαν την μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων και βγήκαν νικητές.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Διονύσου, σας καλωσορίζει στη νέα εντελώς διαφορετική σχολική χρονιά – μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και γονείς.

Όπως πάντα ξεκινάμε αισιόδοξα, με όνειρα και προσδοκίες για τα παιδιά μας.

Παρ όλα αυτά όμως, ως γονείς έχουμε ερωτήματα, αγωνία και έντονο προβληματισμό.

Το δημόσιο σχολείο πριν την πανδημία δεν είχε στο επίκεντρό του τις ανάγκες των μαθητών (τμήματα των 15 μαθητών για τα νηπιαγωγεία και τις 2 πρώτες τάξεις το δημοτικού, τμήματα 20, μαθητών για όλες τις άλλες τάξεις, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολείου, ολοήμερη καθαριότητα, σύγχρονες μεγάλες και επαρκώς αεριζόμενες αίθουσες ) με αποτέλεσμα σήμερα να είναι απροετοίμαστο εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Οι ανακοινώσεις και τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων δεν απαντούν στις ανάγκες μας για προστασία της υγείας των παιδιών μας και για ισότιμη μόρφωση.

Η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία είναι επιβεβλημένη για όλους τους μαθητές. Είναι αναγκαία για μορφωτικούς και παιδαγωγικούς λόγους, για αναπλήρωση της περσινής μαθησιακής διαδικασίας, για λόγους ομαλής συνέχισης της κοινωνικοποίησης τους και συγκρότησης της προσωπικότητας τους που διαπλάθεται σε αυτές τις ηλικίες.

Η χρήση της μάσκας δεν μπορεί να αποτελεί πανάκεια αντιμετώπισης της μετάδοσης του covid -19. Σίγουρα, όμως, είναι ένα απαραίτητο «εργαλείο» για την προφύλαξη όλων, σύμφωνα και με την επιστημονική κοινότητα.

Τους προηγούμενους μήνες αντιμετωπίσαμε με μεγάλο αίσθημα ευθύνης την πανδημία του κορονοϊού αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες χάθηκε πολύτιμος χρόνος να καλυφθεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων υλοποιώντας τις ρεαλιστικές προτάσεις γονιών και εκπαιδευτικών.

Ως γονείς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Χρειάζεται να βάλουμε στο κάδρο των διεκδικήσεών μας το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών μας.

Καλούμε τους Γονείς να πλαισιώσουν τους Συλλόγους Γονέων, να βρίσκονται από την πρώτη μέρα, στα σχολεία και να εξασφαλίσουν τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των μαθητών στον φυσικό τους χώρο, να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να διεκδικήσουν τα απαραίτητα μέτρα όπου δε λαμβάνονται, να διεκδικήσουν λύσεις από τον Δήμο και το Υπουργείο με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού.

Το ΔΣ θα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα σας ώστε μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Σεπτέμβριος 2020

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Διονύσου