logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, ανοίγουν τα σχολεία. Για μια ακόμη φορά, η προχειρότητα, στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, είναι εμφανής. Προχειρότητα, για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων και προχειρότητα και για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Κυβέρνηση, αποφάσισε την υποχρεωτική μάσκα, από μαθητές και εκπαιδευτικούς, όλων των βαθμίδων.

Δεν στεκόμαστε στην υποχρέωση της μάσκας, αλλά στη μασκαράτα.  Το μοναδικό όπλο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διασποράς του ιού στα σχολεία είναι η χρήση υφασμάτινης μάσκας.

Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, να εκπονήσει ένα στιβαρό σχέδιο διαχείρισης της σχολικής ζωής εν μέσω υγειονομικής κρίσης με καλή οργάνωση και σαφώς χρηματοδότηση.

Πόσα παιδιά σε μία τάξη;

Τα 17 της κ. Κεραμέως ή τα 25-30 της επώδυνης πραγματικότητας; Οι τάξεις θα λειτουργήσουν σε πλήρη σύνθεση. Δάσκαλοι και μαθητές θα στοιβαχτούν σε λίγα τετραγωνικά για πολλές ώρες. Για προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών, ούτε λόγος να γίνεται.

Αντί λοιπόν η κ.Κεραμέως να ασχολείται για την επαναφορά της ‘διαγωγής κοσμίας’ και τα χατίρια των σχολαρχών της Ιδ. Εκπαίδευσης, ας εστιασθεί  επιτέλους  στα  υπαρκτά και πολυάριθμα προβλήματα της Δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου, προτείνει:

Την αραίωση των τμημάτων, με ενοικίαση αιθουσών και αξιοποίηση κλειστών κτιρίων.

Τον διπλασιασμό του αριθμού προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας.

Την πραγματοποίηση δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Την χορήγηση μασκών δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Την δημιουργία κινητών ιατρικών μονάδων που θα έχουν την ευθύνη του υγειονομικού ελέγχου των σχολείων ανά Δημοτική Κοινότητα.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Η Σ.Ε.