logo


Με το ποσόν των 84.860 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Διονύσου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του ΥΠΕΣ, για την καταβολή μισθωμάτων (και) σχολικών χώρων, για το διάστημα από 1 Μαϊου έως 31 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου. Υπενθυμίζεται πως στο Δήμο μας τρεις είναι οι χώροι που ενοικιάζονται για τη στέγαση σχεολικών μονάδων: Το κτήριο πίσω από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων ΘΑΛΠΗ στον Άγ. Στέφανο για τη στέγαση του 4ου Δημοτικού Διονύσου με μηνιαίο μίσθωμα 14.900 ευρώ, μέρος του Ζάννειου Οργφανοτροφείου στο Δήμο Κηφισιάς για το Λύκειο Δροσιάς με ενοίκιο 8520 ευρώ το μήνα και οι εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Καργάκου στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς, όπου φιλοξενούνται τρία σχολεία- το 3ο Δημοτικό Διονύσου, το ΕΠΑΛ Ο ΖΗΝΩΝ και το ΙΕΚ Αγ. Στεφάνου- με μηνιαίο μίσθωμα 12.000 ευρώ.

Ειδικά το τελευταίο κτήριο, και η τύχη του, απσχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του την Τρίτη 25 Αυγούστου, μια που όπως έγινε γνωστό, βγαίνει σε δημόσιο πλειστηριασμό λόγω χρεών των ιδιοκτητών του προς Τράπεζες και ΙΚΑ.

Στην εν λόγω συνεδρίαση συζητήθηκε η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να συμμετάσχει ως πλειοδότης στον πλειστηριασμό, όπου η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. ο πλειστηριασμός είχε προγραμματισθεί για τις 3 Σεπτεμβρίου, όμως ήδη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε γίνει γνωστό πως θα αναβαλλόταν για επόμενη ημερομηνία).

Και ενώ όλες οι παρατάξεις αναγνώρισαν την ένδεια του Δήμου σε σχολική στέγη- απόδειξη η ενοικίαση τριών κτηρίων για τη στέγαση 5 σχολείων-, εκφράσθηκαν εντούτοις σοβαροί προβληματισμοί για τη μεθόδευση την οποία πρέπει να σχεδιάσει ο Δήμος Διονύσου, ώστε να εξασφαλίσει με τον πλέον πρόσφορο τρόπο ένα ακίνητο, που εξαρχής μάλιστα ήταν σχεδιασμένο για σχολική στέγη. Επιπλέον δεδομένο στη συζήτηση, το ενδεχόμενο να χαθεί το εν λόγω ακίνητο μια που φήμες μιλούν για ενδιαφέρον επενδυτή, που το πιθανότερο είναι να αλλάξει τη χρήση του και έτσι ο Δήμος Διονύσου να βρεθεί με τραγικό έλλειμμα σχολικής στέγης. 

Ανταποκρινόμενος στους προβληματισμούς των συναδέλφων του ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης ανακάλεσε την εισήγησή του και το θέμα αναβλήθηκε. Γιια την καλύτερη διερεύνησή του συστάθηκε επιτόπου διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελούμενη από τους επικεφαλής των παρατάξεων, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Ν. Καρυστινός Αντιδήμαρχος (και) Παιδείας και νομικός, μαζί με την Κ. Μαϊχόσογλου από τη μείζονα μειοψηφία, επίσης νομικό. Η επιτροπή θα εξετάσει τρόπους χρηματοδότησης της αγοράς του ακινήτου είτε μέσω του ΥΠΕΣ είτε μέσω των Κτηριακών Υποδομών- του Οργανισμου που είναι υπεύθυνος για την ανέγερση σχολικών μονάδων- καθώς και τη στάση που θα κρατήσει ο Δήμος όταν φτάσει η ώρα του πλειστηριασμού.