logo


Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε εθελοντή Κλιμακίου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στην κατάσβεση φωτιάς στον παράδρομο της Εθνικής Οδού. Μόλις τα αποτελέσματα των εξετάσεών του έγιναν γνωστά, σε τεστ μοριακού ελέγχου υποβλήθηκαν 25 ακόμη εθελοντές, που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, τα αποτελέσματα των οποίων ήσαν αρνητικά. Παραμένουν εντούτοις όλοι προληπτικά σε καραντίνα, ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού, ενώ σε απολύμανση των εγκαταστάσεων και των οχημάτων του Κλιμακίου έχει ήδη προβεί ο Δήμος. Σχετική ανακοίνωση ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο Πρόεδρος του Κλιμακίου Εθελοντών Αγ. Στεφάνου Χ. Σισμάνογλου, στο οποίο δίνει λεπτομέρειες για το περιστατικό:

Καλησπέρα σας,

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου θα ήθελα να ενημερώσω όλους όσους μας γνωρίζουν σαν ομάδα ότι μετά από επαφή που ήρθαν μέλη τις ομάδας μας με  επιβεβαιωμένο κρούσμα απο covid 19 εξεταστήκαμε και βγήκαμε αρνητικοί στο test μοριακού ελέγχου covid 19. Παρόλα αυτά προληπτικά κάποιοι θα συνεχίσουν την καραντίνα για να  εξαντλήσουμε την περίπτωση μετάδοσης του ιού.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ ώστε να γίνουν όλα όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να εκμηδενίσουμε οποιαδήποτε πιθανότητα να υπάρξει άλλο κρούσμα και να σπάσουμε την αλυσίδα του ιού.

Επίσης οφείλω να πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Διονύσου, τον Δήμαρχό μας Γιάννη Καλαφατέλη, την αντιδήμαρχο Γιούλα Λακαφώση, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Τσουδερό, τον Πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δημήτρη Μπαμπανίκα, τον Απόλλωνα Κούνη και την Μαργαρίτα Μπάμπη που απο την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκαν για το συμβάν έσπευσαν να κάνουν όλες τις διαδικασίες ακολουθώντας πιστά όλα τα πρωτόκολλα με απολύμανσεις στο χώρο των εγκαταστάσεων μας και των οχημάτων μας, και εννοείται με το μοριακό τεστ covid 19.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα για τις ευχές και την υποστήριξη.