logo


Αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών η 38η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Ανάμεσά τους η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και η εξ αυτής ανάγκη για δεσμευτική αναμόρφωση- 6η στη σειρά- του Προϋπολογισμού 2020, μια που δεν έχουν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις. Πρόκειτα, πιο συγκεκριμένα, για την πρόσληψη 20 εργατών καθαριότητας και 4 οδηγών απορριμματοφόρων, που θα ενισχύσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας και θα εξασφαλίσουν διπλή βάρδια στην αποκομιδή των απορριμμάτων για να αντιμετωπιστούν άμεσα περιστάσεις λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, όπως υπογραμμίζεται στην εισήγηση.

Επιπλέον στην  ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το 2021, σύμφωνα με σχετική πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο προγραμματισμός αυτός βασίζεται στον ισχύοντα από το 2011 Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, η τροποποίηση του οποίου- σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη στην Οδό Διονύσου- αναμένεται να είναι έτοιμη προς διαβούλευση τον προσεχή Σεπτέμβριο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί επιπλέον ότι, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, έχει ήδη εγκριθεί- από παλαιότερο αίτημα-  η πρόσληψη 2 νομικών που θα στελεχώσουν τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς και ενός μηχανολόγου και ενός αρχιτέκτονα για τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του ∆ήμου Αλιβιζάτου ∆ήμητρας και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

∆/ΝΣΗ ΑΝΘΡ. ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για την πρόσληψη προσωπικού με εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισμένου Χρόνου δίμηνης διάρκειας έτους 2020 για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών πρόσκαιρων αναγκών του ∆ήμου ∆ιονύσου λόγω εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 & 6η δεσμευτική αναμόρφωση π/υ 2020.

ΘΕΜΑ 3ο: Ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού του ∆ήμου έτους 2021.