logo


Αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με 6 θέματα- κοπή δέντρων, αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα αντλιοστάσια και τις γεωτρήσεις, διαβούλευση για τη μελέτη τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Ροδόπολης, θέσεις περιπτέρων.

Τα πιο σημαντικά εντούτοις θα συζητηθούν εκτός Ημερησίας Διατάξεως, όπως μαρτυρούν και τα συνημμένα στην πρόσκληση έγγραφα:

Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα για την ανακοίνωση- πρόσκληση της Διεύθυνσης Δασών Ανατολικής Αττικής, προς ιδιοκτήτες για την υποβολή σειράς δικαιολογητικών μέχρι τις 21 Αυγούστου, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης και κύρωσης των δασικών χαρτών για το Δήμο Διονύσου, καθώς και για το υπό διαβούλευση ήδη νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας.

Η μεν ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών αποδεικνύει πως επανεκκινείται η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών για όλο το Δήμο (σ.σ. σήμερα κυρωμένοι είναι οι δασικοί χάρτες μόνο για την Κοινότητα Δροσιάς), διαδικασία που είχε σταματήσει για πολλούς μήνες: Υπενθυμίζεται ότι επί Διοίκησης Ζαμάνη το Δημοτικό Συμβούλιο με πολιτική απόφαση αποφάνθηκε πως όλες οι περιοχές του Δήμου είναι πολεοδομικά τακτοποιημένες και πως μέσα στους οικισμούς της πόλης δάση δεν υπάρχουν. Έτσι έστειλε τότε τα περίφημα πολύγωνα με χρώμα πορτοκαλί για όλο το Δήμο, εν αντιθέσει με την Πολεοδομία του Δήμου που έστειλε και τη δική της- διαφορετική- θέση. Μπροστά σ’ αυτή τη διπλή “ανάγνωση” του σχετικού νόμου, τόσο το Υπουργείο όσο και η Διεύθυνση Δασών κάλεσαν πρόσφατα το Δήμο να απαντήσει τι από τα δυο ισχύει. Η διορία που εν συνεχεία είχε ζητήσει ο Δήμος συνδεόταν με την ψήφιση του πολεοδομικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμενόταν από το Μάιο κιόλας. Δυο μήνες αργότερα, και ενώ το νομοσχέδιο μόλις βγήκε στη δημόσια διαβούλευση, η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών, κατόπιν υπουργικής απόφασης του Ιουλίου, φάνηκε να αιφνιδιάζει όχι μόνο τη Δημοτική Αρχή αλλά και μηχανικούς της πόλης, που εκτιμούν πως πρόκειται να δημιουργήσει- αντί να επιλύσει- μια σειρά προβλημάτων, σύγχυσης και γραφειοκρατίας, μέσα στον Αύγουστο, και εν μέσω πανδημίας, όπου μάλιστα ζητείται η κατάθεση των δικαιολογητικών από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη με αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία της Διεύθυνσης!

Όσο για το πολεοδομικό νομοσχέδιο, εκεί έχουν εναποτεθεί οι ελπίδες για επίλυση των προβλημάτων με την οριοθέτηση οικισμών, που ταλαιπωρούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα- ανάμεσά τους χιλιάδες στο Δήμο Διονύσου.

Για τα παραπάνω θέματα  έχει ήδη συγκληθεί συνεδρίαση της διευρυμένης διαπαραταξιακής επιτροπής, με τη συμμετοχή και πολλών μηχανικών της πόλης, για την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 9.30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1o: Λήψη απόφασης για την κοπή δέντρων προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου: “ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ”.

ΘΕΜΑ 2o: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

ΘΕΜΑ 3o: Έγκριση απότμησης πεζοδρομίου στην είσοδο – έξοδο της εταιρείας “HEALTH CROMED ΜΟΝ ΙΚΕ” επί της οδού Ειρήνης στη Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 4o: Καθορισμός Θέσεων Περιπτέρου

ΘΕΜΑ 5o: Έγκριση Διαδικασίας Διαβούλευσης της μελέτης: «Τροποποίηση Αναθεώρηση ΓΠΣ Ροδόπολης» του Δήμου Διονύσου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν2508/97 αρθ. 4 παρ. 10 (αρθ. 3 παρ. 2, 4 του Ν1337/83)

ΘΕΜΑ 6o: Λήψη απόφασης για τη Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά των αντλιοστασίων και υδατοδεξαμενών-γεωτρήσεων.