logo


Η αδυναμία πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να συνδεθούν για τη- διπλή- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την περασμένη Τρίτη 28 Ιουλίου, και η συνακόλουθη δυσκολία στην επίτευξη απαρτίας, οδήγησε στην καθυστέρηση έναρξης της συνεδρίασης και στην  έντονη διαμαρτυρία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου. “Μισή και πλέον ώρα αναμονής, χωρίς καμία εξήγηση από τον προεδρεύοντα Στ. Κριεμάδη, όταν μάλιστα είναι η πολλοστή συνεδρίαση που γίνεται με τηλεδιάσκεψη- όσοι δεν μπορούν να μπουν, ας θεωρηθούν απόντες” τόνισε ο κ. Παντελόγλου.

Τελικά η ειδική συνεδρίαση για τη συζήτηση και ψήφιση του ισολογισμού 2017 του Δήμου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 7.30μ.μ., ξεκίνησε στις 8μ.μ., με μοναδικό εγγεγραμμένο ομιλητή εκ μέρους των μειοψηφιών τον Π. Πανάγο, δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η τοποθέτησή του ξεπέρασε τον προβλεπόμενο χρόνο, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων να τον καλέσει να συντομεύει, μια που, όπως είπε, ήδη η όλη διαδικασία είχε φύγει εκτός χρονικού πλαισίου. Τούτο θεωρήθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση απόπειρα φίμωσής της, με το επιπλέον δεδομένο πως απέδωσε την ευθύνη για την καθυστέρηση στη Διοίκηση, και έτσι αποχώρησε μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των δυο εκλεγμένων συμβούλων της.

Το χαρακτηριστικό πάντως είναι πως ο οιοσδήποτε σχολιασμός, οι όποιες επισημάνσεις αλλά και πολλές διευκρινίσεις που δόθηκαν εκ των υστέρων από την ορκωτή λογίστρια Μ. Παναγιωτοπούλου, η οποία συνέταξε τον ισολογισμό, αφορούσαν  στην τοποθέτηση και δικαίωναν τις παρατηρήσεις- όσες πρόλαβε να κάνει- ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας!

Σχετική είναι και η διαμαρτυρία- καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφορικά με τους λόγους που την οδήγησαν στην αποχώρηση:

«Φθηνοί στο λάδι και ακριβοί στο πίτουρο»

Η διοίκηση του κ. Καλαφατέλη έχει βρει πολύ ενδιαφέροντα τα μέτρα για τον COVID 19. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. συνεχίζει από τον Μάρτη μέχρι και σήμερα να γίνεται με την μορφή της τηλεδιάσκεψης. Η δημοτική αρχή βολεύεται από την διαδικασία αυτή που απ’ ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει, καθώς:

ï Οι διαδικασίες γίνονται μακριά από τον λαό της περιοχής κεκλεισμένων των θυρών, ούτε μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την συνεδρίαση, πόσο μάλλον να παρέμβει.

ï Οι διαδικασίες γίνονται Fast Track, ούτε απαντάει η δημοτική αρχή τις ερωτήσεις που δεν την βολεύουν, όλο δήθεν δεν ακούνε, προβλήματα σύνδεσης και βέβαια το κουμπί που σου κόβει τον λόγο από την τηλεδιάσκεψη στην «πρώτη γραμμή», παίρνει φωτιά όταν ακούγεται ο αντίλογος με διάφορες αφορμές και προφάσεις και εσύ μπορείς να φωνάζεις από το σπίτι σου σε απενεργοποιημένα μικρόφωνα.

ï Εντύπωση δημιουργεί η συνεχής διακοπή του ομιλητή από τον πρόεδρο, που με την μορφή των τηλεδιασκέψεων έχει γίνει πολύ εύκολη η διαδικασία (Mute button). Με τον τρόπο αυτό διακόπτουν τον ειρμό του ομιλητή, μπερδεύουν τους υπολοίπους κ.λπ.

ï Επίσης η διαδικασία ξεχειλώνει, ο ένας καπνίζει, ο άλλος τρώει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και έτσι περνάει πιο ανώδυνα η πολιτική της διοίκησης του κ. Καλαφατέλη, η οποία είναι ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη. Απόδειξη είναι ότι η ζωή και η καθημερινότητα για τον λαό του δήμου μας δεν έχει αλλάξει ούτε ένα χιλιοστό προς το καλύτερο, σκουπίδια, μπάζα, βρομόνερα, διακοπές νερού και οι ίδιοι εργολάβοι με την προηγούμενη διοίκηση να κερδίζουν με πολύ ακριβές και κακής ποιότητας υπηρεσίες.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε προτείνει να συνεδριάσει το Δ.Σ. σε δημοτικά γυμναστήρια, να μπορούμε να χωράμε με βάση τα νέα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, να γίνει σε υπαιθρίους ελεγχόμενους χώρους όπως σχολικά προαύλια, να γίνει στο πνευματικό κέντρο με την μισή σύνθεση ανά δημοτική παράταξη. Καμία πρόταση δεν έγινε δεκτή, όχι γιατί δεν γίνεται, αλλά γιατί τους βολεύει αυτή η κατάσταση…

Έτσι και στην συνεδρίαση της Τρίτης 28 Ιουλίου του 2020 που έγινε με τηλεδιάσκεψη, το σώμα άργησε να συγκροτηθεί 45 λεπτά, οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν συνδεθεί και 15 λεπτά πιο πριν όπως περιγράφει η διαδικασία και περίμεναν 1 ώρα ουσιαστικά για να συνδεθούν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία και κατά την πρώτη τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσω του ειδικού εισηγητή εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Πανάγου, και ενώ κατήγγειλε τις πολιτικές συμψηφισμού ή τα πολιτικά αλισβερίσια που στοχεύουν στην συγκάλυψη των παθογενειών των οικονομικών του Δήμου όπως προκύπτει από τον ισολογισμό του οικονομικού έτους του 2017, που συζήταγε το Δ.Σ.

Ο εκτελών χρέη προέδρου του Δ.Σ. και αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Κριεμάδης έκοψε τον λόγο στον εκπρόσωπο μας και μοναδικό ομιλητή, γιατί ξεπέρασε το προβλεπόμενο τρίλεπτο(!) της τοποθέτησής του για τρία ακόμα λεπτά, ο ίδιος που άργησε να συγκροτήσει το σώμα της συνεδρίασης για 45 λεπτά!

Έτσι οι εκλεγμένοι της παράταξής μας αποχώρησαν από την διαδικασία καταγγέλλοντας την προσπάθεια να φιμωθεί ο λόγος εκείνος που χτυπάει στην καρδιά της πολιτικής που ακολουθούν. Να φιμωθεί ο λόγος που ορθώνει τείχος απέναντι στην πολιτική της ανταποδοτικότητας που υπηρετεί η σημερινή διοίκηση και φορτώνει τα κέρδη των εργολάβων στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη και βαριά φορολογία.

Καταγγέλλουμε τη στάση της διοίκησης του δήμου και καλούμε τα λαϊκά και εργατικά στρώματα, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ της περιοχής, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και την νεολαία να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πολιτική, που ακολουθεί και η δημοτική αρχή με την σειρά της, πολιτική που προωθούν περιφέρεια και κυβέρνηση. Να βγάλουν γενικότερα συμπεράσματα για την δήθεν δημοκρατικότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί η διοίκηση Καλαφατέλη, ακριβώς για να περάσει τα μέτρα που πρέπει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Παντελόγλου Τεύκρος

Πανάγος Παναγιώτης