logo


Ήταν στη διακοπή της δίκης, την περασμένη Τρίτη 21 Ιουλίου, όταν οι δικαστές είχαν αποσυρθεί για να εκδώσουν την απόφασή τους για τα ελλείμματα στη Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης για το διάστημα 2013-2014 με κατηγορούμενη την τότε Πρόεδρο Λ. Μήλα , που ένας εκ των παραγόντων της υπόθεσης είχε πει: “Αναρωτιέμαι τι θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν η απόφαση είναι καταδικαστική”.

Πράγματι, οι αναφορές στην εν λόγω απόφαση (σ.σ. 12 μήνες με τριετή αναστολή, για την οποία έχει ασκηθεί έφεση) στη χθεσινή (28/7) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρώτη μετά από τη δίκη, δεν ήταν και λίγες.

Η πρώτη ήρθε από την Λ. Φέρμελη, δημοτική σύμβουλο με τους ΜΑΖΙ για το Διόνυσο, της οποίας το όνομα είχε αναφερθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δίκης, μια που είχε διατελέσει Πρόεδρος της ίδιας Σχολικής Επιτροπής αμέσως πριν από την κ. Μήλα. Τη δήλωση της κ. Φέρμελη διάβασε στο Σώμα ο επικεφαλής της παράταξης Ν. Κλήμης, μια που η ίδια δε στάθηκε δυνατόν να συνδεθεί στην τηλεδιάσκεψη (σ.σ. πρόβλημα που αντιμετώπισαν πολλοί συνάδελφοί της και που επηρέασε την όλη διεξαγωγή της διπλής χθεσινής συνεδρίασης):

Μετά την εκδίκαση πριν από λίγες ημέρες, της υπόθεσης της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής με κατηγορουμένη την κα Λαμπρινή Μήλα, είδαν το φως της δημοσιότητας σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και site της περιοχής μας κείμενα με σχολιασμούς και αποσπάσματα από τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία.

Στα κείμενα αυτά δημοσιευόταν και το όνομά μου, με τις τότε και τώρα ιδιότητές μου.

Επειδή έχω μάθει να μην υιοθετώ αλλά και να μην απορρίπτω οτιδήποτε πριν το ελέγξω, θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα ότι έδωσα ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να ζητήσει τα πρακτικά της δίκης, τα οποία αφού μελετήσουμε και αξιολογήσουμε σε σχέση με τα όσα έχουν πραγματικά κατατεθεί από μάρτυρες ή άλλους παράγοντες της δίκης σχετικά με το πρόσωπό μου, θα κινηθώ δικαστικώς και προς κάθε κατεύθυνση.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να τονίσω ότι, όσο σημαντικό είναι να προστατεύονται τα συμφέροντα του δήμου, εξίσου σημαντικό (ή και περισσότερο σημαντικό) είναι η προάσπιση της προσωπικής τιμής και υπόληψης καθενός μας.

Ευχαριστώ.

Αμέσως μετά, αναφορά στα “νοσηρά που διαδραματίσθηκαν την περασμένη εβδομάδα”, έκανε ο επικεφαλής του Εύπολις Κ. Κουριδάκης, που ζήτησε, αντί για επικοινωνιακά τρικ, ουσιαστική ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων γύρω από την υπόθεση.

“Ατόπημα” χαρακτήρισε την ανακοίνωση- απάντηση του Δήμου στην αντίστοιχη της μείζονος μειοψηφίας για την υπόθεση ο Ι. Αμπαρτζίδης από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες, που υπογράμμισε πως η εν λόγω απάντηση άρμοζε σε παράταξη αλλά όχι στο Δήμο Διονύσου, που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως επίσημο βήμα σε τέτοιες αντιπαραθέσεις.

Σε σχετική τοποθέτησή του, άλλωστε, ο Στ. Ουσταμπασίδης, επίσης από τη μείζονα μειοψηφία, δήλωσε πως στην παράταξή του “είμαστε χαρούμενοι που χύθηκε άπλετο φως στη Σχολική Επιτροπή: Διαπιστώσαμε τα ελλείμματα, βάλαμε ορκωτούς λογιστές, στείλαμε την υπόθεση στον Εισαγγελέα, τώρα η Δικαιοσύνη αποφάσισε και μάλιστα καταδίκασε ομόφωνα. Ως παράταξη θέλουμε να λάμψει η αλήθεια και να επιστραφούν τα λεφτά στις Σχολικές Επιτροπές”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ουσταμπασίδης.

Απαντώντας στα παραπάνω ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης υπενθύμισε πως η απόφαση του Εφετείου δεν είναι τελεσίδικη, μια που ήδη έχει ασκηθεί έφεση, ενώ υπερθεμάτισε με τη σειρά του για την απόδοση Δικαοσύνης: «Σ’ αυτήν, τη Δικαιοσύνη, ανήκει ο τελικός λόγος και θα ακούσουμε με σεβασμό την ετυμηγορία της. Η θέση μας είναι μία και αδιαπραγμάτευτη- όπου υπάρχει αποδεδειγμένο σκάνδαλο, εκεί επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού”, τόνισε, ολοκληρώνοντας τις σχετικές αναφορές ο κ. Καλαφατέλης.