logo


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 30 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)
  • Ενημερωνόμαστε καθημερινά και δεν ξεχνάμε ότι με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου, (σύμφωνα με το άρθρο 1 της ΚΥΑ 12030Φ.109.1/1999) ξεκινάει και ο αγώνας για την αποτροπή πυρκαγιών.

Άλλωστε σημαντικότερος παράγοντας για την προστασία από την πυρκαγιά είναι η πρόληψη.

Παράλληλα τίθεται σε ισχύ η εφαρμογή του μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και Ευπαθείς Περιοχές κατά την αντιπυρική περίοδο. Ειδικά για το Δήμο Διονύσου απαγορεύεται η κυκλοφορία στα πιο κάτω σημεία:

1. Οδός Μπαφίου-Τατοϊου (είσοδος προς το κτήμα Τατοϊου) της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου.

2. Πέραν του τέρματος της οδού Ανεμώνης, (παράλληλος των σιδηροδρομικών γραμμών ΟΣΕ) προς το Κτήμα Τατοϊου, στη Δημοτική Ενότητα Κρυονερίου.

3. Οι δύο προσβάσεις προς την θέση Αγ. Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Στεφάνου, μέσω της Λεωφ. Φράγματος Λίμνης Μαραθώνος και της οδού Πλάτωνος.

4. Εντός του Άλσους Ανοίξεως (πρώην ΣΑΑΚ), που περικλείεται από τη Λεωφόρο Ανοίξεως-Σταμάτας και τις οδούς Αναπαύσεως, Μεσολογγίου, Λυκαβυτού, Προφ. Ηλεία και Πιπεροπούλου.

5. Η οδός «Άνδρου» που οδηγεί στα δύο Πυροφυλάκια του Διονυσοβουνίου, στη Δημοτική Ενότητα Ροδόπολης.

6. Ο δρόμος πέραν του Νέου Κοιμητηρίου Δημοτική Ενότητα Ροδόπολης, που οδηγεί περιφερειακά προς το εξωκκλήσι του Αγ. Ιωάννου Νηστευτή.

7. Οι ανώνυμοι δασικοί δρόμοι των Δ.Ε. Διονύσου και Δροσιάς αντίστοιχα που οδηγούν προς το Πεντελικό όρος και ειδικότερα τις θέσεις, «Σωληνάρι», «Αλούλα», «Όσιο Λουκά» και «Άγιο Παντελεήμονα».

8. Λ. Αθηνών, στο τμήμα μεταξύ της οδού Θέτιδος Δημοτικής Ενότητας Εκάλης του Δήμου Κηφισιάς και οδού Μεσσήνης της Δημοτικής Ενότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου.

Χρήσιμες οδηγίες και ενημερωτικό υλικό για τις δασικές πυρκαγιές στο dionysos.gr