logo


Συγκεκριμένα στοιχεία για τα νηπιαγωγεία του Δήμου Διονύσου και τη λειτουργία τους, αλλά και για τις σχετικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ζητεί με ανοιχτή επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου, καλώντας τη Διοίκηση να απαντήσει άμεσα και εγγράφως:

Άγιος Στέφανος 16/07/2020

Προς:

1.- Το Δήμαρχο Διονύσου

κ. Ιωάννη Καλαφατέλη

2.- Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού,

Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής

κ. Νικόλαο Καρυστινό

3.- Δημοτικούς & Τοπικούς Συμβούλους

4.- Πρόεδρο ΝΠΔΔ «ΕΣΤΙΑ»

                                                          

Θέμα: «Προσκόμιση στοιχείων για τα νηπιαγωγεία του δήμου μας»

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε την «2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή» με πρόβλεψη… μηδενικού κόστους για τον κρατικό προϋπολογισμό.  Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την απαράδεκτη νομοθετική παρέμβαση (νόμος 4610/2019-ΦΕΚ A.70/07.05.2019)προώθησε τη μαζική τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών νηπιαγωγείων σε σχολικές αυλές, ακόμα και Γυμνασίων – Λυκείων, για να μη μιλήσουμε για τις τεράστιες ανάγκες σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που άφησε ακάλυπτες.

Τη σκυτάλη πήρε η ΝΔ, συνεχίζοντας τις «εξαιρέσεις» Δήμων από τη δήθεν υποχρεωτική προσχολική αγωγή και τη γενικότερη αντιδραστική κατρακύλα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτερο αριθμό παιδιών για την λειτουργία τμήματος νηπιαγωγείου από τα 7 στα 14 και τώρα η ΝΔ το πάει 15 και αυτό εν μέσω πανδημίας!!! 

Είναι γνωστές οι  συνθήκες ασφυξίας υπό τις οποίες λειτουργούν τα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας, οι απαράδεκτες «προσωρινές» λύσεις που επέβαλλαν οι δημοτικές αρχές – πρώην και νυν- παγιοποιούνται, η απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για ανεύρεση χώρων και διεκδίκηση ανέγερσης νέων σύγχρονων κτιρίων.

Σας ρωτάμε και θέλουμε άμεσα τις έγγραφες απαντήσεις σας:

1. Ποια είναι η χωρητικότητα σε νήπια των νηπιαγωγείων του δήμου μας;

2. Πόσα νήπια εγγράφηκαν συνολικά;

3. Πόσα από αυτά θα μετακινηθούν σε άλλο Νηπιαγωγείο, από αυτό που εγγράφηκαν;

4. Ποιος είναι ο αριθμός των τμημάτων των νηπιαγωγείων και ποια η δύναμή τους (αριθμό νηπίων κατά τμήμα);

5. Ποιος είναι ο αριθμός των παιδαγωγών και του βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας;

6. Τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος, για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες σε σχολική στέγη και τι σχέδιο υπάρχει για να αντικατασταθούν οι απαράδεκτες «προσωρινές» και ακατάλληλες λύσεις για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος