logo


Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί και η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, τόσο ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης όσο και υπηρεσιακός παράγοντας δήλωσαν πως η μικτή συνεδρίαση- δηλαδή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου όσοι χωρούν, και οι υπόλοιποι με τηλεδιάσκεψη, όπως είχε προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση- δεν είναι δυνατή λόγω τεχνικών δυσκολιών και αδυναμίας του δικτύου.

Εκτός από τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια που θα μονοπωλούν το  ενδιαφέρον την ερχόμενη εβδομάδα, το Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη καλείται να εγκρίνει τη μίσθωση επιπλέον 115 τετραγωνικών στο κτήριο της παλιάς Εφορίας, για τις ανάγκες του Δημοτικού Γυμναστηρίου σε χώρο, όπως προκύπτουν από τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Η μίσθωση, ουσιαστικά επέκταση της παρούσας σύμβασης, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ν. Καρυστινού, θα είναι- μετά από διαπραγματεύσεις- με μηδενικό μίσθωμα μέχρι το τέλος του 20121, ενώ από την 1/1/2022 ο Δήμος θα καταβάλλει μηνιαίο μίσθωμα 424 ευρώ. Παράλληλα το συνολικό μίσθωμα, μετά από τις ίδιες διαπραγματεύσεις, θα μειωθεί κατά 100 ευρώ μέχρι τέλους του 2021.

Με τα επιπλέον 115 τετραγωνικά, το Γυμναστήριο, τονίζεται στην εισήγηση, θα μπορεί να εξυπηρετεί 14 επιπλέον άτομα από τα μέλη του που αθλούνται στα ομαδικά προγράμματα, συμμορφούμενο στις νέες οδηγίες του κράτους.

Υπενθυμίζεται πάντως εδώ πως πριν από 3 μήνες, στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου της ΕΣΤΙΑΣ στις 15 Απριλίου είχε έρθει προς συζήτηση και έγκριση η μίσθωση επιπλέον χώρου 124 τετραγωνικών μέτρων- στο ίδιο κτήριο, της παλιάς Εφορίας, με τις ίδιες διευκολύνσεις στη μίσθωση και με τις ίδιες υποχρεώσεις της ιδιοκτήτριας να επισκευάσει αστοχίες, να συνδεθεί με την αποχέτευση, να εξασφαλίσει θέσεις στάθμευσης- μόνο που τότε είχε συνδεθεί όχι με τις ανάγκες του Δημοτικού Γυμναστηρίου αλλά με την εξασφάλιση περισσότερου χώρου για το Νομικό Πρόσωπο καθώς και με τη μεταφορά εκεί των γραφείων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, που σήμερα στεγάζονται στην Άνοιξη. Αν πρόκειται για τον ίδιο ή άλλο χώρο, θα φανεί ασφαλώς στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ-ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΤΠΣ).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Μεταφορά του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την ασφαλή επίβλεψη του συστήματος υδροδότησης του Δήμου Διονύσου» από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

ΘΕΜΑ 3ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών (συνοπτικός) για την αποκομιδή βιοαποδομήσιμων υλικών, Ανάδοχος. ΠAΥΛΑΚΗΣ.

ΘΕΜΑ 4ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «την παροχή υπηρεσιών εργασιών οδοκαθαρισμού & συντήρησης καθαριότητας (οδών πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων των επτά δημοτικών ενοτήτων) Δήμου Διονύσου»

ΘΕΜΑ 5ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Υπηρεσίες Συντήρησης και Τεχνικής Υποστήριξης του λογισμικού διαχείρισης των ραντεβού του Δημοτικού Πολυιατρείου».

ΘΕΜΑ 6ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής τμημάτων των υπηρεσιών ταφών εκταφών στα Κοιμητήρια των Δημοτικών Κοινοτήτων Ανάδοχος, Χριστοδούλου Κωνσταντίνος.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Επέκταση Σύμβασης Μίσθωσης του Κτηρίου Ιδιοκτησίας “Μουστακάτος Α.Ε.” στον Άγιο Στέφανο, για τις ανάγκες του Δημοτικού Γυμναστηρίου.