logo


Για το διορισμό δικηγόρου, που θα εκπροσωπήσει τη Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου στην αυριανή δικάσιμη για τα ελλείμματα της περιόδου 2013-2014, με κατηγορουμένη την τότε Πρόεδρο Λ. Μήλα, θα συνεδριάσει σε λίγη ώρα, στις 9.30 π.μ. με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή Διονύσου.

Η ανάγκη για διορισμό δικηγόρου προέκυψε, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, μετά από την άρνηση της διορισμένης δικηγόρου επί Διοίκησης Ζαμάνη Κ. Παπαγρηγορίου, να συνταχθεί με τη νέα θέση της Σχολικής Επιτροπής, που ομόφωνα εκφράστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο: Στην υπόθεση, για την οποία έχουν συναταχθεί δυο παράλληλα πορίσματα- ένα από ορκωτό λογιστή διορισμένο από το Δήμο και ένα από δικαστικό εμπειρογνώμονα- η Σχολική Επιτροπή με τη νέα της σύνθεση αποφάσισε να υιοθετήσει το δεύτερο. Η απροθυμία επί μήνες της κ. Παπαγρηγορίου να συναντηθεί με τη νέα Πρόεδρο της Επιτροπής Α. Τόκα, “η επιθετική της συμπεριφορά και η ανάρμοστη στάση της”, οδήγησε σε διάρρηξη των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εντολέα και δικηγόρου και εν συνεχεία στην απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, την περασμένη Δευτέρα 29 Ιουνίου, να ανακαλέσει την πληρεξουσιότητα της εν λόγω δικηγόρου, που επιπλέον καλείτο να παραδώσει το σύνολο της δικογραφίας, ώστε η υπόθεση να ανατεθεί είτε στο νομικό σύμβουλο του Δήμου Γ. Βασιλείου είτε σε άλλο δικηγόρο.

Η απόφαση για αλλαγή δικηγόρου ελήφθη κατά πλειοψηφία, με την εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας και τέως πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής να δίνει αρνητική ψήφο και την Λ. Μαγκλάρα (Λαϊκή Συσπείρωση), Γ. Ανδρεόπουλο (Ένωση Γονέων) και η Ε. Μουλού Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Αγ. Στεφάνου να ψηφίζουν λευκό (σ.σ. το οποίο δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας).

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, παρότι κεκλεισμένων των θυρών, παρενέβη και διάβασε επιστολή ο τέως Δήμαρχος, με την οποία εκφράζει- προφανώς- τη διαφωνία του με την αλλαγή του δικηγόρου, καταγγέλλοντας σκοπιμότητα εκ μέρους της Σχολικής Επιτροπής και χαρακτηρίζοντας “το σενάριο άθλιο και τη σκηνοθεσία του κακοστημένη”, δεν χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί στο διαχρονικό πολιτικό του αντίπαλο, σήμερα Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Στ. Μιχιώτη, χρησιμοποιεί αναφορές στην προσωπική ζωή της Προέδρου και προειδοποιεί για μηνυτήρια αναφορά ώστε «να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι συντελούν ή συνετέλεσαν σ’ αυτό το ανοσιούργημα».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως δυο από τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, οι Ε. Μουλού και Γ. Ανδρεόπουλος, όπως αναγράφεται στο σχετικό πρακτικό της απόφασης, δήλωσαν την αντίθεσή τους στις έριδες και το συγκρουσιακό κλίμα, ενώ η Μ. Μακρή υπογράμμισε πως είναι “η τελευταία φορά που ψηφίζει σε τέτοιου είδους εισηγήσεις”.