logo


Την πρόσληψη 14 εργαζομένων με 4μηνη σύμβαση, για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που όπως είναι γνωστό στελεχώνεται από δυο μόνο μόνιμους υπαλλήλους, αποφάσισε ομόφωνα χθες Τρίτη 30 Ιουνίου η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και με παρόντες τα μέλη από τη Δημοτική Αρχή και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Χ. Τσεβά από την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”.

Η εισήγηση για το θέμα, που ήρθε προς συζήτηση εκτός Ημερησίας Διατάξεως ως κατεπείγον, βασιζόταν σε έγγραφο του εντεταλμένου Πολιτικής Προστασίας Θ. Κρητικού. Ο τελευταίος υπογράμμιζε πως ο Δήμος Διονύσου έχει στην κατοχή του 16 πυροσβεστικά και υδροφόρα οχήματα, δυο χλοοκοπτικά μηχανήματα έργου καθώς και 4 πυροφυλάκια τα οποία πρέπει να στελεχωθούν από εποχικό προσωπικό, καθώς το υφιστάμενο δεν επαρκεί για την κάλυψη των εκτάκτων εποχικών αναγκών- κάλυψη δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών- που ανακύπτουν κατά την αντιπυρική περίοδο”.

Η πρόσληψη θα γίνει για 6 οδηγούς, έξι εργάτες πολιτικής προστασίας και δυο χειριστές μηχανημάτων έργου για 4 μήνες και “κρίνεται απαραίτητη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών με σκοπό την πυροπροστασία της περιοχής, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και την προστασία του φυσικού μας πλούτου”.

Απαραίτητη και επιτακτική είναι η ανάγκη θωράκισης του Δήμου το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος στη συζήτηση που ακολούθησε, οπότε και αυτοί οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν σημαντικό έργο για την επάνδρωση των οχημάτων πυροπροστασίας, αλλά και των μηχανημάτων για την αποψίλωση, που για τους δρόμους έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα. Το εποχικό προσωπικό καλύπτει αυτή τη στιγμή τα κενά του Δήμου, μέχρι να έρθει ο καινούργιος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, υπογράμμισε ο κ. Κρητικός.