logo


Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, 459 έργα Δήμων και Περιφερειών της χώρας- συνολικού προϋπολογισμού 1.090.382.473,29 €- που είχαν παλαιότερα ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, μεταφέρονται στο αντίστοιχο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Ανάμεσά τους και έργο του Δήμου Διονύσου με τίτλο “Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την ασφαλή επίβλεψη και λειτουργία του συστήματος υδροδότησης του Δήμου Διονύσου”, με ποσό χρηματοδότησης 3.540.200,00 €.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο- στο πλαίσιο του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ τότε- ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης συνυπέγραψε με τη Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δ. Ασημάκη τη δανειακή σύμβαση σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία. Η δανειοδότηση αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο του νερού στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης, τον εντοπισμό διαρροών και την ορθολογική διαχείριση της διάθεσης νερού στους καταναλωτές και βασίζεται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα μέσα του 2018, η οποία τελεσφόρησε πριν από δυο μήνες.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής χθες Παρασκευή 26 Ιουνίου ο κ. Καλαφατέλης υπογράμμισε πως στο προσεχές διάστημα θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να έρθουν προς έγκριση και χρηματοδότηση και άλλες προτάσεις του Δήμου, όπως για παράδειγμα για την εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, την οποία- σύμφωνα με πρόσφατη σχετική πρόσκληση-χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρόλο που οι χρονικές προθεσμίες είναι πολύ στενές (σ.σ. η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 10 Ιουλίου). Η προσπάθεια αυτή, τόνισε ο κ. Καλαφατέλης, αντιστοιχεί στις προσκλήσεις των διάφορων Υπουργείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και απηχεί τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να μην αφήσει κανένα πρόγραμμα ανεκμετάλλευτο. “Έτσι, και όσο οι Υπηρεσίες μας εκπονούν προτάσεις, θα δείτε στο εξής να πυκνώνουν και οι συνεδριάσεις τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου”, υπογράμμισε ο κ. Καλαφατέλης.