logo


Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Διονύσου (Πλαστήρα 50), στην Κοινότητα Διονύσου, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης αλλά κεκλεισμένων των θυρών η επόμενη, 5η, τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 7 το βράδυ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική εγκύκλιο στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρει στην πρόσκληση η Πρόεδρος Α. Τόκα, είναι

“δια ζώσης σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου, εφαρμογή έχουν οι εκδοθείσες υγειονομικές διατάξεις και ειδικότερα το άρθρο 12 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. Δ1α/γπ. Οικ. 30612/16-05-2020 (Β΄1869) και η παρ. 3 του άρθρου 14 της κοινής Υπουργικής Απόφασης αρ. Δ1α/Γ.π.οικ.32009/23-05-2020 (Β΄1988), ενώ και οι συνεδριάσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ είναι απαραίτητη η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των συμμετεχόντων”.

Ανάλογη, υπενθυμίζεται, ήταν και η διαδικασία που τηρήθηκε για τη συνεδρίαση της “αδελφής” Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περασμένη Παρασκευή 19 Ιουνίου, που σ’ εκείνη την περίπτωση, και για την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου (σ.σ. όπως είχε επανειλημμένα αναδείξει η Οδός Διονύσου, ο χώρος συνεδριάσεων στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών στην Άνοιξη- ουσιαστικά ο προθάλαμος εισόδου σ’ αυτά- δεν ήταν κατάλληλος ούτε σε εποχές κανονικότητας, πόσω μάλλον τώρα…).

Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει 12 θέματα, με πιο ενδιαφέρον το τελευταίο, το 12ο, που επαναφέρει για μια ακόμη φορά την υπόθεση με τα χρηματικά ελλείμματα της περιόδου 2013-2014. Για την υπόθεση, υπενθυμίζεται, η Διοίκηση Ζαμάνη ανέθεσε σε ορκωτό λογιστή πλήρη έλεγχο ενώ άσκησε αγωγές και μηνυτήριες αναφορές. Οικονομικό έλεγχο από την πλευρά του ανέθεσε σε ανεξάρτητο πραγματογνώμονα και ο Εισαγγελέας της υπόθεσης, με τα τελικά πορίσματα από αυτούς τους δυο παράλληλους ελέγχους καθόλου να μην ταυτίζονται. Τον περασμένο Δεκέμβριο με ομόφωνη απόφασή της η Σχολική Επιτροπή, με τη νέα της πλέον σύνθεση, υιοθέτησε το πόρισμα του εισαγγελικού πραγματογνώμονα και προσπάθσε να ενημερώσει σχετικά και τη δικηγόρο Κ. Παπαγρηγορίου που είχε αναλάβει για λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής, τον Ιανουάριο του 2019, το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, το οποίο- σημειωτέον- εκδικάζεται στις 3 Ιουλίου.

Κατόπιν επανειλημμένων προσπαθειών, γράφει η Πρόεδρος στην εισήγησή της, η δικηγόρος ανταποκρίθηκε στο αίτημα για συνάντηση, αλλά “με αντιμετώπισε με επιθετική στάση και επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά, αρνούμενη τελικώς να αποδεχτεί την ανωτέρω ομόφωνη απόφαση του Νομικού Προσώπου που αποτελεί και τον εντολέα της”. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή η κ. Τόκα ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου, που με τριμελή επιτροπή, το Μάιο του 2020 πλέον, επιχείρησε να διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα στη Σχολική Επιτροπή και τη δικηγόρο, αλλά χωρίς ως φαίνεται αποτέλεσμα. Η τελευταία συνέχισε να αρνείται σταθερά τη σύμπλευση με την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, με αποτελέσμα “να καταστεί πρόδηλο ότι η σχέση εμπιστοσύνης αλλά και συνεννόησης στο πλαίσιο της καλώς εννοούμενης συνεργασίας μεταξύ εντολέως και πληρεξουσίου δικηγόρου έχει ουσιαστικώς διαρραγεί”.

Επειδή η ημερομηνία εκδίκασης του ποινικού σκέλους, 3/7, πλησιάζει, η Πρόεδρος της Επιτροπής προτείνει στο Σώμα:

α) την ανάκληση της πληρεξουσιότητας της δικηγόρου κυρίας Κωνσταντίνας Παπαγρηγορίου για την υποστήριξη της κατηγορίας και την εκπροσώπηση του Ν.Π. στη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση,

β) την παράδοση του συνόλου της δικογραφίας από την τελευταία στην πρόεδρο του σώματος ή σε εξουσιοδοτημένο από αυτήν πρόσωπο,

γ) τη λήψη σχετικής εξοφλητικής αποδείξεως για τις έως τούδε παρασχεθείσες υπηρεσίες της και

δ) την ανάθεση της υποθέσεως είτε στον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Ι. Βασιλείου, είτε σε έτερο δικηγόρο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις 27 Σχολικές Μονάδες του Δήμου Διονύσου, ποσού 100 ευρώ για αγορά φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού εκτός Σύμβασης, ως μέσα αντιμετώπισης της διάδοσης και εξάπλωσης του covid-19.

Θέμα 2: Έγκριση δαπάνης για επισκευή διαρροής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, μετά από αίτημα της Διευθύντριας.

Θέμα 3: Αποσφράγιση κλειστών φακέλων προσφορών για τον επανέλεγχο- συντήρηση, αναγόμωση πυροσβεστήρων των Σχολικών Μονάδων της A’Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Θέμα 4: Αποδοχή Παραίτησης των δύο (2) Σχολικών Τροχονόμων στο 3ο Δημοτικό Διονύσου και και ορισμός νέου (γονέας του Σχολείου) μέχρι τις 26/06.

Θέμα 5: Καθαρισμός και φύλαξη μοκετών στα Νηπιαγωγεία του Δήμου μετά από Αίτημα των Προϊσταμένων.

Θέμα 6: Έγκριση δαπάνης για τις εργασίες αποχέτευσης στο 2ο Δημοτικό Κρυονερίου.

Θέμα 7: Έγκριση δαπάνης ποσού 134,80 Ευρώ με ΦΠΑ 24% για εξόφληση τιμολογίων υλικών που αφορούν το 6ο θέμα.

Θέμα 8: Έγκριση δαπάνης για τοποθέτηση συναγερμού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου.

Θέμα 9: Αλλαγή απόφασης με αρ. 46/2020 λόγω αλλαγής ποσού για τη συνδρομή του κεντρικού σταθμού στο Δημοτικό Σταμάτας.

Θέμα 10: Έγκριση δαπάνης ποσού 396,80 Ευρώ για τη συντήρηση κλιματιστικών στο 1ο Δημοτικό Δροσιάς.

Θέμα 11: Εξόφληση VVˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇΤιμολογίου κ. Νικολάου Μασέλη για αποκατάσταση υδραυλικών εργασιών στο 1ο Νηπιαγωγείο Κρυονερίου.

Θέμα 12: Ανάκληση Πληρεξουσιότητας σε εκκρεμούσα ποινική δίκη του Ν.Π.Δ.Δ Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου και επίδοση με Δικαστικό Επιμελητή της εκδοθησομένης απόφασης.