logo


Ένα μικρόφωνο που ξεχάστηκε ανοιχτό σημάδεψε χτες βράδυ τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, που για μια ακόμη φορά πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Η τεχνολογία, που διευκολύνει το τελευταίο διάστημα τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων σε όλο τον κόσμο, στο Δήμο Διονύσου έγινε η αφορμή να γκρεμιστεί ο πολιτικός πολιτισμός που όλοι θέλουμε και ζητούμε από τους αιρετούς που στέλνουμε να μας εκπροσωπήσουν. Από κάποιους περισσότερο, επειδή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν βρέθηκαν ούτε χτες ούτε από τύχη, αλλά την υπηρετούν από επιλογή κάτι δεκαετίες τώρα.

Ο υβριστικός χαρακτηρισμός που ακούστηκε στο ξεχασμένο ανοιχτό μικρόφωνο από δημοτικό σύμβουλο, στέλεχος παράταξης της μειοψηφίας, παλιό αυτοδιοικητικό της περιοχής, επί σειρά τετραετιών στο αξίωμα του Δημάρχου, που επανέκαμψε λάβρος στο δημοτικό στίβο, κατά συναδέλφου του, είναι όχι μόνο απαράδεκτος καθαυτός.

Αποτελεί βάναυση επίθεση κατά της ελευθερίας του καθένα να ψηφίζει ό,τι θέλει, χωρίς να έχει το μυαλό σε μικροπολιτικούς συσχετισμούς και προσθαφαιρέσεις ψήφων, για ένα διαδικαστικό μάλιστα ζήτημα.

Αποτελεί σαφές δείγμα- και δεν θα είναι το πρώτο, αλλά είναι το πιο έντονο μέχρι σήμερα- για το πώς και τι μπορεί να σκέφτονται οι αιρετοί για το διπλανό τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποτελεί, επιπλέον, ακόμη ένα λάκτισμα στην εύθραυστη ισορροπία του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δήμου, που παραπαίει εδώ και καιρό ανάμεσα στα διαμορφούμενα κατά περίπτωση στρατόπεδα.

Ο χαρακτηρισμός, που ακούστηκε πεντακάθαρα δις, θεωρήθηκε ως μη λεχθείς, μια που ήταν εκτός πρακτικών.

Αλλά χρειάστηκε η έκρηξη του θιγόμενου, χρειάστηκε η παρέμβαση του προεδρεύοντα, χρειάστηκε η παρέμβαση και Αντιδημάρχου, ώστε να ζητήσει συγγνώμη ο “δράστης”. Του οποίου τη στάση δεν έσπευσε καν να καταδικάσει ούτε ο επικεφαλής της παράταξής του, αλλά και κανείς άλλος επικεφαλής από τις υπόλοιπες τέσσερις (4) παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτόν τον επόμενο θερμόαιμο που θα θελήσει να εκφράσει τη διαφωνία του, και μάλιστα παραστατικά.