logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή επίδειξη Drones τελευταίας γενιάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου από στελέχη της εταιρίας DRONE SOLUTIONS (dronesolutions.gr) στην FRT πίστα που βρίσκεται στη Σταμάτα.

Στην επίδειξη παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις δυνατότητες 3 διαφορετικών τύπων Drone που ήδη χρησιμοποιούνται από το στρατό και τα σώματα ασφαλείας αλλά και μεγάλες εταιρίες όπως την ΕΥΔΑΠ, τον ΑΔΜΗΕ, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.

Ανάμεσα στις δυνατότητες των Drones, ανάλογα με τον τύπο τους, περιλαμβάνονται η περιπολία από αέρος, η φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση ακόμη και με θερμικές κάμερες, η ειδοποίηση πληθυσμού με μεγάφωνο,  η μεταφορά προμηθειών σε περίπτωση διάσωσης κ.ά.

«Στο Δήμο Διονύσου αναζητούμε την καινοτομία, όπου αυτό είναι εφικτό» δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσου και προανήγγειλε και νέα επίδειξη Drone στο άμεσο μέλλον, αυτή τη φορά για τα στελέχη πολιτικής προστασίας και ασφάλειας του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο ενημέρωσής τους αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες αλλά και πώς αυτές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από το Δήμο.