logo


Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Στεφάνου, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και της ανάγκης για εξασφάλιση των απαραίτητων αποστάσεων, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 7 το βράδυ η συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δια ζώσης αλλά κεκλεισμένων των θυρών, όπως περιγράφει τη διαδικασία η Πρόεδρος Τ. Κώνστα στη σχετική πρόσκληση.

Ανάμεσα στα 9 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνονται:

*Παλιότερες οφειλές τεσσάρων σχεδόν ετών- 2017, 2018, 2019 μέχρι και σήμερα- στην εταιρεία φύλαξης Τσεκούρα, η οποία παρείχε κανονικά τις υπηρεσίες της, χωρίς εντούτοις να έχει υπογραφεί καμιά σύμβαση μετά από το 2016. Σύμφωνα με την εισήγηση της Προέδρου, έχει δημιουργηθεί σχετικός φάκελος που έχει προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για περαιτέρω ενέργειες. Επιπλέον προτείνεται η σύναψη σύμβασης με την ίδια εταιρεία μέχρι τέλους του έτους για τη σύνδεση με το κέντρο λήψης σημάτων.

*Η διάθεση 10.817 ευρώ σε δέκα καθαρίστριες που απασχολούνται στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης για το μήνα Ιούνιο. Στο ποσόν αυτό, πέραν των συνήθων απολαβών, περιλαμβάνονται 2128 ευρώ επιπλέον, με βάση τις σχετικές οδηγίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης).

*Αντικείμενο συζήτησης, τέλος, θα αποτελέσει η τοποθέτηση του νέου μέλους – εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας- Ι. Δακτυλίδη στην προηγούμενη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής. Όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, η εν λόγω τοποθέτηση δημιουργούσε την πεποίθηση πως η κ. Δακτυλίδη έχει πρόσβαση στο αρχείο της Επιτροπής, το οποίο εντούτοις ουδέποτε παραδόθηκε στη νέα Διοίκηση από τον απελθόντα Πρόεδρο Α. Δελαγραμμάτικα. Όπως επισημαίνει η νέα Πρόεδρος στην εισήγησή της “Από τη συμπεριλαμβανόμενη, στην υπ’ αριθμ. 67/2020 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, τοποθέτηση της κυρίας Δακτυλίδη, πιθανολογείται η ύπαρξη αρχείου της Σχολικής Επιτροπής και η ενδεχόμενη πρόσβασή της σε αυτό. Αντίστοιχο αρχείο δεν ευρίσκεται στο γραφείο του Ν.Π.Δ.Δ., καθώς δεν παραδόθηκε και για το λόγο αυτό απεστάλη εξώδικη όχληση, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 49.2020 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, στον απελθόντα Πρόεδρο.

Επειδή η πρόσβαση του Ν.Π.Δ.Δ. στο αρχείο των παλαιότερων ετών είναι απαραίτητη τόσο για την εύρυθμη λειτουργία όσο και για τη συνέχεια των διοικητικών διαδικασιών και πάντα στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης εισηγούμαι την παράδοση του αρχείου, που έχει στη διάθεσή της, η κυρία Δακτυλίδη. Σε αντίθετη περίπτωση να ανακληθεί η σχετική τοποθέτηση με έγγραφη δήλωσή της”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

1. Τροποποίηση της απόφασης 41/2019 της σχολικής Επιτροπής

2. Έγκριση ποσού και διάθεση πίστωσης των αναπροσαρμοσμένων μηνιαίων αποδοχών των δέκα (10)  εργολάβων  καθαριότητας, που απασχολούνται  στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου για τον μήνα Ιούνιο.

3. Αποσφράγιση προσφορών σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 359/25.02.2020 πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατασκευή και τοποθέτηση υπόστεγων στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου- Λυκείου Διονύσου, που εκκρεμεί από 7η 2020 συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία ματαιώθηκε.

4. Αποσφράγιση προσφορών σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 358/25.02.2020 πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στο Λύκειο Δροσιάς, που εκκρεμεί από 7η 2020 συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία ματαιώθηκε.

5. Υπογραφή ανανέωσης σύμβασης για την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση των φωτοτυπικών μηχανημάτων με την εταιρεία Intercopier – Β. Ραυτόπουλος και Α. Κραββαρίτη Ο.Ε.

6. Έγκριση ποσού και διάθεση πίστωσης για νυχτερινή περιπολία στο Λύκειο Δροσιάς, μετά από την διάρρηξη του κυλικείου.

7. Λήψη απόφασης σχετικά με οφειλή στην εταιρεία Τσεκούρας-Security για τα έτη 2017, 2018, 2019 μέχρι και σήμερα.

8. Σύναψη σύμβασης με την εταιρεία Τσεκούρας-Security για σύνδεση με το κέντρο λήψης σημάτων έως το τέλος του έτους.

9. Λήψη απόφασης αναφορικά με την τοποθέτηση του μέλους της σχολικής επιτροπής κας Δακτυλίδη για το αρχείο της σχολικής επιτροπής.

Περιγραφή διαδικασίας:

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την υπ’αριθ. 163 /29-05-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως ακολούθως:

α) δια ζώσης σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, εφαρμογή έχουν οι εκδοθείσες υγειονομικές διατάξεις και ειδικότερα το άρθρο 12 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. Δ1α/ ΓΠ. οικ. 30612/16-05-2020 (Β’ 1869) και η παρ. 3 του άρθρου14 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 32009/23-05-2020 (Β’ 1988) , ενώ και οι συνεδριάσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ είναι απαραίτητη η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των συμμετεχόντων.