logo


Στις 9.30 το πρωί, αύριο Τρίτη 16 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου με 9 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Ανάμεσά τους η πίστωση για τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στο 13ο Διαδημοτικό  Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής, συνολικού κόστους 9.722 ευρώ. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται φέτος στα τέλη του καλοκαιριού από τους Δήμους Διονύσου, Αγ. ∆ημητρίου, Μοσχάτου – Ταύρου, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Περιστερίου υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο, με το οποίο θα συμμετάσχει φέτος ο Δήμος Διονύσου, είναι “Το Μεγάλο μας Τσίρκο” του Ιάκ. Καμπανέλλη, το οποίο θα ανεβάσει η ομάδα του Προγράμματος Θεατρικής Επιμόρφωσης της ∆ημοτικής Βιβλιοθήκης ∆ιονύσου, σε διασκευή –σκηνοθεσία Αφροδίτης Σφαιροπούλου – Γιώργου Κομνηνάκη και σε σκηνικά Μαρίας Νεμπεγλέρη. Η παράσταση του Δήμου Διονύσου θα παρουσιαστεί μια φορά σε κάθε συνδιοργανωτή Δήμο, ενώ και κάθε Δήμος θα παρουσιάσει τη δουλειά του στην πόλη μας, πάντα στο χώρο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, στον παλιό σταθμό του τρένου, στην Κοινότητα Διονύσου. Η απ΄ευθείας ανάθεση, τέλος, εξειδικεύεται σε μια, ύψους 4712 ευρώ, για την ηχοφωτιστική κάλυψη των παραστάσεων στο χώρο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ και σε μία ύψους 5010 ευρώ που αφορά στην κατασκευή σκηνικών και κοστουμιών για “Το Μεγάλο μας Τσίρκο”.

Το ποσόν των 5890 ευρώ προτείνεται να δοθεί με απ’ ευθείας ανάθεση σε εταιρεία που θα παραγάγει βιντεάκια για την καλύτερη πληροφόρηση των κατοίκων του Δήμου αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάχου Γ. Τσουδερού, η σχετική μελέτη έχει συνταχθεί από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Στ. Μιχιώτη και περιλαμβάνει μια σειρά από ενημερωτικά βίντεο για: Γενική πληροφόρηση, Μέτρα προφύλαξης, Αιμοδοσία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Εθελοντές, Πρόγραμμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Υπηρεσίες Δήμου σε λειτουργία. Ανάμεσά τους και ενημερωτικό βίντεο με σχετικό μήνυμα του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης και για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο Δήμος Διονύσου έχει διαθέσει με απ’ ευθείας ανάθεση το συνολικό ποσόν των 175.262 ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος, 100.000 ευρώ περίπου, να πηγαίνουν για την αποκατάσταση των βλαβών ύδρευσης. Οι υπόλοιπες δαπάνες αφορούν στην απολύμανση κτηρίων, σχολείων και κοινόχρηστων χώρων, στην προμήθεια απολυμαντικών προϊόντων και στη διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση του πολίτη.

Προσωρινοί, τέλος, ανάδοχοι- αν και όχι για όλα τα ζητούμενα αντικείμενα- αναδείχθηκαν στο διαγωνισμό που αφορά στη διαχείριση αδέσποτων ζώων. ‘Ετσι το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών- Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και Είδη Α.Ε στο Πικέρμι αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την περίθαλψη των αδέσποτων μέχρι του ποσού των 124.680 ευρώ με δικαίωμα προαίρεσης 30%, ενώ ο Χ. Κτενάς στην Ν. Ερυθραία είναι ο προσωρινός ανάδοχος για τη φιλοξενία των αδέσποτων έναντι 55.800 με αντίστοιχο δικαίωμα προαίρεσης, δηλαδή επέκτασης της σύμβασης. Κανείς πάντως δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την περισυλλογή- μεταφορά στον κτηνίατρο αδέσποτου που χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση, καθώς και για την εκπαίδευση σκύλου, με αποτέλεσμα οι δυο αυτές ομάδες του διαγωνισμού να παραμένουν άγονες. 

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη Συμμετοχή του ∆ήμου ∆ιονύσου στο 13ο ∆ιαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ∆ήμων της Αττικής – ΚΑΕ: 15.6471.0003.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Άμεση και επείγουσα ανάγκη για υπηρεσίες προβολής και επικοινωνίας για τις ανάγκες του ∆ήμου ∆ιονύσου, με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση των δημοτών για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της κρίσης, ως μέσα αντιμετώπισης της διάδοσης και εξάπλωσης του Covid 19.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικού Συνοπτικού ∆ιαγωνισμού για την προμήθεια Ασφάλτου συνολικού προϋπολογισμού 36.232,80€ συμ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ, 24% και με δικαίωμα προαίρεσης 18.116,40 συμ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ, 24% και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση για εξειδίκευση της πίστωσης και επικαιροποίηση πληρεξούσιου δικηγόρου ενώπιoν του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, στη δίκη της ENERGA και της HELLAS POWER.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρακτικών Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για εργασίες περίθαλψης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων ∆ήμου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.8261.0001 ο.ε. 2020 με τίτλο «Λοιπές Επιστροφές», για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, στην Θεοδωρίδου Μαρία.

ΘΕΜΑ 7ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.8261.0001 ο.ε. 2020 με τίτλο «Λοιπές Επιστροφές», για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, στην Λαμπροπούλου Κωνσταντίνα.

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.8261.0001 ο.ε. 2020 με τίτλο «Λοιπές Επιστροφές», για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, στον Τσούμπα Βασίλειο.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 12.000€ σε βάρος του Κ.Α. 00.6736 με τίτλο ‘’Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία’’ για την επιχορήγηση των εθελοντικών οργανώσεων του ∆ήμου ∆ιονύσου.