logo


Σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν σε δημοτικό σύμβουλο της Διοίκησης του Δήμου Διονύσου, προχώρησε χθες Τρίτη 9 Ιουνίου με επιστολή ενημέρωσής του προς τους κατοίκους το Κλιμάκιο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου. Πιο συγκεκριμένα, οι Εθελοντές βάλλουν κατά του Δ. Χιώτη, που είναι εκπρόσωπος του Δήμου στον ΣΥΝΠΑ (Σύνδεσμος Πάρνηθας) και μάλιστα κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου, αλλά και κάτοικος Κρυονερίου, κατηγορώντας τον ότι διόρισε δυο «άτομα της αρεσκείας του» για να ενισχύσει τη δύναμη του Κλιμακίου, οι οποίοι όμως και δεν έχουν την απαραίτητη γνώση, ενώ παραμένει άγνωστο σε ποιο πόστο τελικά απασχολούνται. Οι Εθελοντές υπογραμμίζουν, επιπλέον, πως η ετοιμότητα της περιοχής -λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων- θα περιοριστεί σε ένα μόνο όχημα, μόνο απογεύματα και Σαββατοκύριακα, εκφράζοντας την ελπίδα πως δεν θα υπάρξει σοβαρό συμβάν τις υπόλοιπες ώρες:

Επιστολή ενημέρωσης προς τους κατοίκους Κρυονερίου και κατ’ επέκταση στον δήμο Διονύσου.

Τα τελευταία 4 χρόνια ο Σύνδεσμος της Πάρνηθας (τον οποίο πληρώνει ο Δήμος μας αρκετές χιλιάδες ευρώ το χρόνο σαν ανταποδοτικά τέλη με υποχρέωση να διενεργεί καθαρισμούς χόρτων, διάνοιξη δρόμων στο Τατόι – Κρυονέρι κλπ κλπ) προσελάμβανε 2 άτομα για το κλιμάκιό μας για 3 μήνες κατά την αντιπυρική περίοδο. Οι πιστοποιημένοι από το Πυροσβεστικό Σώμα αυτοί συνάδελφοι βρίσκονταν στο κλιμάκιο σε καθημερινή βάση καλύπτοντας την πρωινή βάρδια καθώς οι υπόλοιποι εθελοντές αδυνατούν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο χρόνος αντίδρασης των εθελοντών σε δασική πυρκαγιά σε εργάσιμες ώρες ξεπερνάει πολλές φορές και την μισή ώρα. Η πρωινή βάρδια κάλυπτε αυτό το κενό με συνέπεια ο χρόνος αντίδρασης έπεφτε στα 5 λεπτά. Είχαν προλάβει πολλές φωτιές στο Κρυονέρι και συμμετείχαν σε συμβάντα σε όλο τον Δήμο και όχι μόνο. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε πόσο ευαίσθητος είναι ο τομέας ευθύνης μας και πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος με τα τόσες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους που μας περιβάλλει. Δυστυχώς φέτος και με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε ότι ο εκπρόσωπος του δήμου ο οποίος τυγχάνει να είναι αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο, δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος Κρυονερίου ενώ γνώριζε τις ανάγκες του κλιμακίου, αγνοώντας την επικινδυνότητα του τομέα μας φρόντισε να διορίσει δύο άτομα της αρεσκείας του άσχετα με το κλιμάκιο και τη δασοπυρόσβεση. Να σημειώσουμε ότι ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται αυτά τα άτομα και με ποιο τρόπο απασχολούνται από την Κοινότητά μας (εδώ να σημειωθεί ότι αυτά τα άτομα πληρώνονται από χρήματα τα οποία καταβάλλονται από όλους τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου).

Μετά από μεγάλες πιέσεις που ασκήσαμε σε Δήμαρχο, εντεταλμένους συμβούλους πολιτικής προστασίας του Δήμου και πρόεδρο της κοινότητας Κρυονερίου, το μόνο που καταφέραμε ήταν να μας στείλουν σαν πρωινή βάρδια δύο άτομα από τον Δήμο Φυλής.

Να επισημάνουμε ότι, ο ένας εκ των δύο έχει γνώσεις δασοπυρόσβεσης ενώ ο δεύτερος δεν έχει καμία εμπειρία όπως επίσης δεν διαθέτει και μέσα ατομικής προστασίας πράγμα το οποίο καθιστά αδύνατο και επικίνδυνο να επιχειρήσουν σε πυρκαγιά. Επίσης το όχημα που τους έχει διατεθεί είναι σε άθλια κατάσταση και εντελώς ακατάλληλο για το σκοπό που χρειαζόμαστε.

Τέλος, κατόπιν όλων αυτών οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας πως φέτος δεν θα υπάρχει πυροσβεστικό όχημα στο Κρυονέρι παρά μόνο απογεύματα και Σαββατοκύριακα. Μακάρι να σταθούμε όλοι τυχεροί και να μην υπάρξει κάτι σοβαρό πρωινές ώρες.