logo


148.360 ευρώ έχει πάρει συνολικά ο Δήμος Διονύσου από το Υπουργείο Εσωτερικών από την αρχή του χρόνου, στο πλαίσιο κατανομής 56 εκατομμυρίων προς τους Δήμους της χώρας για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων τους. Στα ποσά αυτά ρητά αναφέρεται ότι συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή των σχολικών τροχονόμων. Με το δεδομένο αυτό η Ένωση Γονέων Διονύσου, με ανακοίνωσή της προς τη Δημοτική Αρχή, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους Προέδρους των δυο Σχολικών Επιτροπών, τους Συλλόγους Γονέων, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τον τοπικό Τύπο, καλεί τη Διοίκηση του Δήμου και των Σχολικών Επιτροπών να εξοφλήσουν τα χρήματα των σχολικών τροχονόμων- στο εξωφρενικό ποσόν των 176 ευρώ μηνιαίως!-, μια που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα λόγω του κορονοϊού, και να διεκδικήσουν τη μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης από σχεδόν εθελοντική σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με πλήρη δικαιώματα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

8 Ιουνίου 2020

Προς:

Δήμαρχο Διονύσου κ. Γ. Καλαφατέλη

Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ν. Καρυστινό

Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γ. Τσουδερό

Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Δήμου Διονύσου

Προέδρους Σχολικών Επιτροπών Δήμου Διονύσου 

ΔΣ Συλλόγων Γονέων Δήμου Διονύσου

Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Δήμου Διονύσου

Γονείς Δήμου Διονύσου

Τοπικό Τύπο

Ο Θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί βασικό παράγοντα για την ασφάλεια των μαθητών.

Περισσότερα από 10 χρόνια παρουσίας τους στα Δημόσια Σχολεία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες με το απαράδεκτο καθεστώς του «εθελοντή», χωρίς ασφάλιση και με το ποσό των 176 ευρώ τον μήνα!!!

Στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας παραμένουν απλήρωτοι και λόγω της σχέσης εργασίας τους δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα.

Στις 2 κατανομές των ποσών από το υπουργείο Οικονομικών προς τους Δήμους (τις οποίες και επισυνάπτουμε) και στην ΚΥΑ με αριθμ. 47455/16.8.2007 (ΦΕΚ 1734 Β΄) αναφέρεται ρητά ότι στα χρήματα περιλαμβάνονται και οι αμοιβές τους.

Καλούμε την δημοτική Αρχή και την Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση των χρημάτων των σχολικών τροχονόμων  και να διεκδικήσει  την αλλαγή του καθεστώτος εργασίας τους, από εθελοντική προσφορά που ισχύει σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία.