logo


Στη μιάμιση μετά το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 14 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η απ’ ευθείας ανάθεση, ύψους 8.000 ευρώ περίπου, του καθαρισμού των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ιδιώτη, ως κατεπείγον μέτρο για την καταπολέμηση του κορονοϊού, μια που το υπάρχον προσωπικό του Δήμου δεν επαρκεί. Το θέμα, υπενθυμίζεται, είχε συζητηθεί και πάλι στο περιθώριο της Οικονομικής Επιτροπής, με αφορμή σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου στα τέλη Μαϊου για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στο ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν και τα Γυμνάσια- Λύκεια, και τα Δημοτικά, και τα Νηπιαγωγεία, αλλά και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου, οι οποίοι είχαν “δανείσει” το προσωπικό καθαριότητάς τους στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εν προκειμένω η εισήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικών Δομών Ν. Καρυστινού προτείνει την προσωρινή και έκτακτη πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τα Δημοτικά Σχολεία με απ’ ευθείας ανάθεση σε εταιρεία που εδρεύει στο Κρυονέρι, αντί του συνολικού ποσού των 7.936 ευρώ. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτρέπει στους Δήμους τις έκτακτες αυτές προσλήψεις, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, μιλάει για διάστημα έξι μηνών από την έκδοσή της, στα μέσα του περασμένου Μαρτίου. Αυτή η απ’ ευθείας ανάθεση θα ενσωματωθεί στον Προϋπολογισμό του Δήμου με την τρίτη κατά σειρά αναγκαστική αναμόρφωσή του, που επίσης περιλαμβάνεται στην εισήγηση. Το θέμα πάντως αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις παρατάξεων, όπως η Λαϊκή Συσπείρωση, που παραδοσιακά τάσσεται κατά της εμπλοκής ιδιωτών σε ευαίσθητους τομείς όπως η καθαριότητα. Η παράταξη, μάλιστα, της μειοψηφίας σε πρόσφατη ανακοίνωσή της είχε προειδοποιήσει τη Δημοτική Αρχή “να μην τολμήσει να προχωρήσει σε εκχώρηση της καθαριότητας των σχολείων σε ιδιώτη εργολάβο αλλά να απευθυνθεί στους άνεργους της τοπικής κοινωνίας”.

*Ακόμη μια απ’ ευθείας ανάθεση, σχετιζόμενη με τα μέτρα κατά του κορονοϊού, είναι αυτή για τις απολυμάνσεις στα κτήρια του Δήμου, καθώς και για την προμήθεια υγρών αντισηπτικών, συνολικού ποσού 20.337 ευρώ. Η ανάθεση γίνεται στην εταιρεία Dalcochem, την ίδια που στις αρχές Απριλίου είχε δωρίσει στο Δήμο Διονύσου 10 τόνους απολυμαντικού υγρού, ώστε να απολυμανθούν τόσο δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι όσο και απορριμματοφόρα και κάδοι απορριμμάτων. Η σύμβαση θα έχει διάρκεια ενός χρόνου ή μέχρις εξαντλήσεως του ποσού.

*Οι όροι της δημοπρασίας για τη μίσθωση νέου χώρου, όπου θα λειτουργεί ο κλαδοφάγος έρχονται προς συζήτηση την προσεχή Τρίτη. Σύμφωνα με αυτούς, εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να υπάρξει σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης, ενώ το οικόπεδο θα πρέπει :

• να βρίσκεται στη ΒΙΠΕ του ∆ήμου ∆ιονύσου ή αλλού, εντός των διοικητικών ορίων του,

• να είναι ελάχιστου εμβαδού 4 στρεμμάτων,

• να έχει χρήση γης η οποία επιτρέπει τη νόμιμη εγκατάσταση και λειτουργία των μηχανημάτων θρυμματισμού βιο-αποδομήσιμων υλικών (κλαδιά, κ.λπ.) και λοιπών ογκωδών (π.χ. στρώματα, έπιπλα, κ.λπ.) που συλλέγει ο ∆ήμος, προσωρινή υπαίθρια αποθήκευση των εν λόγω υλικών και του τρίμματός τους μέχρι την απομάκρυνσή του στους χώρους τελικής διάθεσης (ΧΥΤΑ).

• να διαθέτει άμεση/εύκολη πρόσβαση σε κεντρική οδό του ∆ήμου, κατάλληλη για προσέγγιση μεγάλων φορτηγών οχημάτων (τα οποία θα φέρνουν τα βιο-αποδομήσιμα και λοιπά ογκώδη υλικά που συλλέγει ο ∆ήμος και θα απομακρύνουν το παραγόμενο τρίμμα),

και είναι επιθυμητό να διαθέτει επαρκή περίφραξη για το σκοπό της χρήσης του και παροχή νερού, καθώς επίσης νόμιμο κτίσμα με ρεύμα ή δυνατότητα νόμιμης εγκατάστασης προκατασκευασμένου οικίσκου ο οποίος θα δύναται να ρευματοδοτηθεί και υδροδοτηθεί, προκειμένου να στεγάσει γραφεία και αποθηκευτικούς χώρους του ∆ήμου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η λειτουργία του κλαδοφάγου, που σήμερα είναι εγκατεστημένος σε οικόπεδο στη θέση Αχλαδούλα, έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης και αντιπαραθέσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο για τις συνθήκες λειτουργίας του όσο και για την επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών του σε όμορους Δήμους.

*Την έγκριση της μελέτης, τέλος, για την επιλογή αναδόχου που θα αναλάβει τη μελέτη για την πυροπροστασία των σχολείων του Δήμου ζητεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, με διαδικασία ανάθεσης τον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 160.000 ευρώ. Το ποσόν είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Ανάθεση της υπηρεσίας για τον καθαρισμό Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ήμου ∆ιονύσου λόγω έκτακτων και κατεπείγοντων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού covid-19”, με την μέθοδο της απευθείας ανάθεσης, & 3η δεσμευτική αναμόρφωση π/υ ο.ε . 2020.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Παράταση χρόνου υποβολής δικαιολογητικών κατακύρωσης του συστημικού διαγωνισμού 83115.

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχή δωρεάς: Μάσκες Χειρουργικές πρ. με λάστιχο από την μedagon HELLAS ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡ/ΤΩΝ ΙΚΕ των παρακάτω ειδών για την ενίσχυση των αναγκών του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη για την ανάθεση της προμήθεια υπηρεσιών υγιεινής κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων του ∆ήμου ∆ιονύσου & αντισηπτικών υγρής μορφής, για την απολύμανση μικροβιακού φορτίου και μολυσματικών ασθενειών εν όψει των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση όρων διακήρυξης δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου (οικοπέδου) για εγκατάσταση και λειτουργία μηχανήματος θρυμματισμού κλαδιών του ∆ήμου.

ΘΕΜΑ 6ο: 4η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ Ο.Ε. 2020.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση εκχώρησης (μη ουσιώδηs τροποποίηση) της υπ’ άριθμ 8711/25-022019 σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. ε’ του Ν4412/2016, για την «Μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών του ∆Σ της ΟΕ και της ΕΠΖ «.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ.ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την Τεχνικής Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Λειτουργίας εξοπλισμού του ∆ήμου- ΚΑΕ: 10.6266.0001.

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ∆ΙΑΚΛΑ∆ΩΣΕΩΝ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Υ∆ΑΤΩΝ ∆.Κ. ∆ΡΟΣΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 11ο: Κατάρτιση των όρων δημοπρασίας του έργου: «Εκπόνηση μελέτης πυροπροστασίας για σχολικά κτίρια του ∆ήμου ∆ιονύσου».

ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Α∆ΕΙΟ∆ΟΤΗΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ALTAVET” ∆.ΦΩΚΟΣ – Ι. ΠΑΠΑΤΣΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. για ενίσχυση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Αδεσπότων της ∆ιεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του ∆ήμου ∆ιονύσου».

∆/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ∆ΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για την Καταβολή Ταχυδρομικών Τελών.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΘΕΜΑ 14ο: Αίτημα της κ. Φωτάκη Χρυσούλας περί καταβολής αποζημίωσης για ζημιά στο Ι.Χ αυτοκίνητό της από πτώση σε λακκούβα.