logo


Δυο ημέρες πριν να συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο Σταμάτας η καταγγελία ιδιώτη για την απόρριψη μπάζων στον Προφήτη Ηλία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Β.Κόκκαλης, μετά από αίτημα και πίεση της παράταξης «Οικολογική Συμμαχία», δήλωνε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προχτές Τετάρτη 3 Ιουνίου πως έχει ήδη διενεργηθεί αυτοψία και έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες επιβολής των προβλεπόμενων από το νόμο.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως πάνω από μια Δημοτικές Αρχές δεν κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της διαχρονικής απόρριψης των μπάζων στην περιοχή, που φαίνεται πως σύντομα θα ξαναβρεί το φυσικό της χαρακτήρα:

Άμεση η ανταπόκριση της Περιφερειακής Διοίκησης για τα μπάζα στην περιοχή του Δήμου Διονύσου

Άμεση στάθηκε η ανταπόκριση της Περιφερειακής Διοίκησης στην εισήγηση της «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» σχετικά με την διαχρονική απόρριψη μπάζων στην δασική περιοχή «Προφήτη Ηλία» Σταμάτας του Δήμου Διονύσου, η οποία συζητήθηκε στην προχθεσινή 9η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 3ης Ιουνίου. Με το πέρας της σύντομης έκθεσης των αιτημάτων, από μέρους του επικεφαλής της Οικολογικής Παράταξης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, κ. Β.Κόκκαλης δήλωσε ότι έχει ήδη διενεργηθεί αυτοψία και έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες επιβολής των προβλεπόμενων από το νόμο.

Η εισήγηση της Οικολογικής Παράταξης είχε κατατεθεί την 1η Μαΐου, έθετε το πρόβλημα στη νομική του διάσταση, αιτούσε την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της δασικής νομοθεσίας, του νόμου περί Ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος και της νομοθεσίας περί Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και καλούσε την Περιφερειακή Διοίκηση να διενεργήσει άμεσα αυτοψία, να επιβάλλει τάχιστα τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις και να επιβάλλει στον ενδιαφερόμενο Ο.Τ.Α. την εφαρμογή των όσων προβλέπει ο νόμος για την αποκατάσταση του εν λόγω χώρου.

Στο τέλος μιας πολύχρονης «περιπέτειας», όπου πάνω από μία Δημοτικές Αρχές δεν κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και σειρά καταγγελιών – «προς όλους τους αρμόδιους φορείς – Δασονομείο, Δασαρχείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Περιφέρεια, Εισαγγελέας» – κατέληγαν μαθηματικά στα «τηλεοπτικά κανάλια», η εν λόγω δασική περιοχή – στην Α ζώνη προστασίας του Πεντελικού, ψηλά επάνω από το Μαραθώνα – φαίνεται ότι θα ξαναβρεί σύντομα το φυσικό της χαρακτήρα. Εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε.