logo


Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη η δημοπρασία, για την εκ νέου μίσθωση των περιπτέρων του Δήμου Διονύσου που για διάφορους λόγους παραμένουν κενά. Αυτό απάντησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Τσουδερός σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, την Τρίτη 2 Ιουνίου στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για το περίπτερο στην Κοινότητα Διονύσου επί της Λ. Μητρ. Κυδωνιών από όπου πρόφατα απεβλήθη ο μισθωτής λόγω χρεών, στην Κοινότητα Αγ. Στεφάνου επί της Κοιμήσεως Θεοτόκου όπου ο μισθωτής απεβίωσε, στην Κοινότητα Σταμάτας πάνω στην κεντρική πλατεία που έκλεισε -εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων- πριν από δυο περίπου χρόνια για να ανακαινισθεί, ενώ δεν κατέστη εφικτό το 2019 να ενοικιασθεί εκ νέου,  και στην Κοινότητα Ροδόπολης επί της οδού Αγ. Ιωάννου που είναι για χρόνια κλειστό. Για τα παραπάνω περίπτερα, έχουν ήδη γνωμοδοτήσει τα οικεία Τοπικά Συμβούλια (σ.σ. η συνεδρίαση του Τοπικού Ροδόπολης με αυτό το θέμα, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου), μετά από έγγραφο εκ μέρους της Διεύθυνσης Τοπικής Ανάπτυξης, ώστε να επιβεβαιωθεί η βούλησή τους, τα περίπτερα να παραμείνουν όπου βρίσκονται σήμερα ή να αλλάξουν θέση. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως για την Κοινότητα Αγ. Στεφάνου υπάρχει και μια επιπλέον θέση για περίπτερο, που έρχεται από το παρελθόν όταν περίπτερο λειτουργούσε μπροστά από το Σταθμό του ΟΣΕ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, αν και συζητήθηκε, τελικά εγκαταλείφθηκε η πρόταση για τη μεταφορά της θέσης κοντά στη Μονή Αγ. Θεοδοσίου, όπως και στο Συνοικισμό των Ποντίων, εντούτοις διατηρείται μέχρις ότου βρεθεί ο κατάλληλος δημοτικός χώρος. Επιπλέον έντονος προβληματισμός για τη βιωσιμότητα του περίπτερου στην Κοινότητα Διονύσου, εκφράζεται το τελευταίο διάστημα, ειδικά με το δεδομένο πως στην τελευταία δημοπρασία, το 2015, το μίσθωμα με τα συνεχή «χτυπήματα» είχε ανεβεί πολύ ψηλά, στα 1000 ευρώ μηνιαίως.

 Το περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Σταμάτας παραμένει κλειστό εδώ και δυο χρόνια 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα δημοτικά περίπτερα σε ποσοστό 70%, δηλαδή τρία για το Δήμο Διονύσου, μπαίνουν σε δημοπρασία και ενοικιάζονται, ενώ το υπόλοιπο 30%, ένα περίπτερο για την πόλη μας, διατίθεται δωρεάν, μετά από δημόσια κλήρωση, σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, περιοριστικά αναφερόμενες στη νομοθεσία (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, ένστολοι που υπηρέτησαν στην Κύπρο το 1974 κ.λπ.). Η σχετική απόφαση- ποια περίπτερα θα δημοπρατηθούν και ποια θα παραχωρηθούν- θα ληφθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, και πάντως μέσα στον Ιούνιο, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης και το θέμα να έχει τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι.

 Το περίπτερο απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, επίσης κλειστό, με αμφιλεγόμενη βιωσιμότητα

Στην ίδια συζήτηση στο περιθώριο της Οικονομικής Επιτροπής επιβεβαιώθηκε και η πρόθεση της Διοίκησης να προχωρήσει στην ίδρυση νέου περιπτέρου στην περιοχή της Αναγέννησης, όπως έχει αποφασίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μετά από – χρόνιο- αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου. “Θα εξεταστεί βέβαια η σχέση κόστους- οφέλους, αλλά προέχει το αίτημα των πολιτών που αισθάνονται, και είναι, απομονωμένοι”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.