logo


Με ένα μόνο θέμα, που αφορά σε καταγγελία  για απόρριψη μπάζων στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, θα συνεδριάσει δια ζώσης, πρώτη φορά μετά από τη δίμηνη καραντίνα, το Τοπικό Συμβούλιο Σταμάτας αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι. 

Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε πρόσφατα και το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από την καταγγελία της παράταξης “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου” στη συνεδρίαση της Τρίτης 29 Απριλίου. Τότε ο επικεφαλής της παράταξης Κ. Κουριδάκης περιέγραψε γλαφυρά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ανοχή, “αν όχι και την ενθάρρυση”, όλων των Κοινοτικών και Δημοτικών Αρχών διαχρονικά, χαρακτηρίζοντάς την “κατ’ εξακολούθηση έγκλημα”. Ο κ. Κουριδάκης είχε υπογραμμίσει τότε τον τεράστιο κίνδυνο που απειλεί τη Λίμνη του Μαραθώνα σε περίπτωση κατολίσθησης του όγκου των μπάζων, που φτάνουν τα 60 με 70 μέτρα ύψος!

Στη σχετική εισήγησή του για την αυριανή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γ. Κόκκαλης αναφέρει πως το θέμα έρχεται προς συζήτηση μετά από καταγγελία ιδιώτη για την εναπόθεση μπάζων στον Προφήτη Ηλία, καταγγελία που του διαβίβασε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Γ. Λακαφώση.

Ο κ. Κόκκαλης υπενθυμίζει πως τόσο η νυν όσο και η τέως Δημοτική Αρχή έχουν ασχοληθεί με το θέμα προβαίνοντας σε σειρά ενεργειών, χωρίς πάντως αποτέλεσμα.

Στο σημείο εκείνο, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος, υπήρχε αλυσίδα και λουκέτο, το οποίο έχει παραβιαστεί πολλάκις, όπως επίσης και πινακίδα απαγόρευσης μπάζων. Επίσης παρά τις περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός των υπαιτίων.

Η πρότασή του περιλαμβάνει όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να σταματήσει η απόρριψη μπάζων στον Προφήτη Ηλία, αλλά και να αποκατασταθεί η περιοχή, καθώς και τις καθημερινές περιπολίες της Αστυνομίας, με παράλληλη αίτηση για βοήθεια από το Α.Τ. Διονύσου και το Δασαρχείο.

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε έγγραφο με αρ. πρ. 8960/10-04-2020 σχετικά με καταγγελία απόρριψης μπάζων σε περιοχή της Κοινότητας Σταμάτας Δήμου Διονύσου.